Intră acum și în grupul de
Problema deficitului de personal cu care se confrunta Curtea de Apel Suceava, dar şi alte instanţe de pe raza de competenţă în anii din urmă, va fi resimţită în acest an, după o uşoară redresare. Dacă anul trecut problema părea a fi rezolvată, anul acesta situaţia va lua o întorsătură drastică.
Preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hîncu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cei 38 de judecători, trei şi-au depus cererile de pensionare şi aşteaptă decretul preşedintelui României pentru a încheia activitatea. Problema este că, în afara acestor trei persoane care vor pleca sigur, mai sunt alţi 7 judecători care îndeplinesc condiţiile de pensionare. „Dacă şi aceşti colegi vor alege să se pensioneze, înseamnă că instanţa va rămâne fără aproape un sfert dintre judecători, ceea ce ar putea avea influenţe directe asupra actului de justiţie”, şi-a exprimat îngrijorarea Cezar Hîncu. Deoarece o ordonanţă de urgenţă emisă de actualul Guvern nu permite organizarea de concursuri pentru locurile rămase vacante, aşa încât Curtea de Apel Suceava va fi nevoită să funcţioneze cu schema incompletă, atât în ceea ce priveşte judecătorii, cât şi personalul auxiliar.
Curtea de Apel Suceava cuprinde în circumscripţia sa două tribunale şi 10 judecătorii, respectiv Tribunalul Botoşani, la care sunt arondate Judecătoriile Botoşani, Darabani, Săveni şi Dorohoi şi Tribunalul Suceava, la care sunt arondate Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.
Intră acum și în grupul de