Intră acum și în grupul de
Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, dr. Radu Deac, prezent, joi, la deschiderea primului Simpozion regional multidisciplinar de tehnici endovasculare organizat la Spitalul Județean de Urgență Suceava și-a exprimat aprecierea pentru activitatea Centrului de cercetări medicale din SJU Suceava.
El a transmis sprijinul Academiei de Științe Medicale pentru Centrul de cercetări din SJU Suceava și participarea acestuia la proiectul de cercetare al Academiei, arătând că speră ca în timp scurt să se vadă rezultatele.
„Este important ca performanța în medicină să fie dusă la populație. Este ceea ce și Ministerul Sănătății și Academia de Științe Medicale și organele locale ale statului ca pacienții din această zonă a țării să aibă posibilitatea de a se trata acasă pentru că distanța față de alte centre mari din țară vă obligă să adoptați acest punct de vedere”, a spus Deac.
El a arătat că sucevenii au marea șansă să aibă un președinte de Consiliu Județean cu o viziune sanitară deosebită, cum puțini sunt în țară ceea ce evident sprijină foarte mult sistemul sanitar.
„Am ascultat toate obiectivele de dezvoltare și ne-a întărit această convingere”, a spus Deac.
El a anunțat că Academia de Științe Medicale a aprobat și sprijină proiectul de a finanța mai bine domeniul radiologiei intervenționale arătând că una dintre temele importante este conceptul care pune împreună specialiștii în cardiologie, chirurgie, medicina clinică și radiologia intervențională, fiind specialități care se sprijină.
La rândul său, președintele Societății de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, prof. dr. Gheorghe Iana, a arătat medicina modernă înseamnă interdisciplinaritate.
„Începem să înțelegem că medicina modernă înseamnă interdisciplinaritate, înseamnă parteneriate între specialități. Și neurologul și cardiologul și radiologul lucrează în aceeași direcție: interesul pacientului. Atunci putem să facem lucruri bune împreună”, a spus Iana.
El a explicat că la creșeterea numărului de pacienți la SJU Suceava a contribuit și faptul că s-a asigurat o bază materială și că deja specialiști formați au venit aici, iar faptul că a crescut mult calitatea actului medical a condus la acest rezultat.
„Mă bucur că fiecare an a însemnat o creștere. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a spus Iana.
El a menționat și despre proiectul de cercetare al Academiei de Științe Medicale în cadrul căruia au fost cumpărate 17 angiografe cu 25 de milioane de euro, din care unul este la Suceava, fiind un proiect tot interdisciplinar în care a fost implicată și cardiologia și patologia digestivă și radiologia intervențională.
„Sunt mai multe subproiecte având ca țintă formarea profesională, dezvoltarea profesională și rezultate în beneficiul pacienților”, explicat Gheorghe Iana.(T.B.)
Intră acum și în grupul de