Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor grave din județ pentru că trebuie mai multă implicare a autorităților județene pentru reducerea acestora.
„ATOP să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor de circulație și, în special, a accidentelor mortale la care să fie implicați și reprezentanții Companiei Naționale Drumuri, CNAIR, neapărat”, a spus Flutur în cadrul dezbaterii de joi a raportului trimestrial al ATOP Suceava.
El a precizat că la această analiză vor fi prezenți și reprezentanți ai CJ Suceava, cei de la drumurile județene și drumurile naționale.
„Nu putem să stăm liniștiți. Suntem campioni. România este campion în Europa, din păcate, la mortalitatea în accidente rutiere și Suceava este campioană în România.Noi, din păcate, suntem în top trist, negru și aici trebuie să ne implicăm mai mult”, a spus Gheorghe Flutur.
El a spus că instituțiile de ordine își fac treaba în județ și că nu depinde doar de acestea reducerea numărului de accidente, ci de mult mai mulți factori.
„Depinde și de infrastructură pe care trebuie să o facem mai bună”, a spus Flutur.
El a arătat că s-au făcut eforturi uriașe în ultimele săptămâni pentru repararea drumurilor județene, dar că vremea rea din ultimele zile nu a permis nici măcar plombarea drumurilor afectate mai ales că în zona de munte a nins.
România este țara cu cel mai mare număr de accidente mortale în Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat în publicația britanică The Sun, iar județul Suceava este pe primul loc în țară la accidente rutiere mortale.
Astfel, potrivit raportului realizat în cele 28 de țări UE, România are cele mai periculoase șosele din UE având cea mai mare rată de decedați la un milion de persoane, respectiv 96.
Pe locurile doi și trei se plasează Bulgaria și Letonia cu 88 și, respectiv, 78 de accidente mortale la un milion de persoane fiind urmate de Croația (77), Polonia (76) and Ungaria (64).
Același studiu arată că Marea Britanie are cea mai mică rată de decese în accidente rutiere cu 28 de la un milion de locuitori, iar tot spre finalul clasamentului se află Danemarca și Irlanda cu 30 și 31 de morți în accidente rutiere la un milion de locuitori.
Raportul precizează că peste 25.000 de persoane au murit anul trecut în accidente rutiere în Uniunea Europeană, fiind în scădere cu un procent față de anul precedent.(T.B.)
Intră acum și în grupul de