Intră acum și în grupul de
Primăria Vatra Dornei a început lucrările pentru înlocuirea cazanelor centralei pe rumeguș cu unele cu randament mai mare costurile investiției fiind de 5,8 milioane de euro.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost, joi, împreună cu primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, la lucrările de înlocuire a cazanelor actualei centrale termice pe rumeguș cu două cazane cu randament mare.
„Cazanele vechi nu mai făceau față, iar cele noi vor putea folosi pentru producerea agentului termic lemn și rumeguș. Cu noile cazane, agentul termic va fi livrat la 130 de grade Celsius în timp ce vechile cazane livrau cu 90 de grade Celsius”, a spus Flutur.
El a arătat că această modernizare a centralei termice din Vatra Dornei a fost necesară în condițiile în care proiectul privind conectarea municipiului la gaz natural bate pasul pe loc, iar locuitorii municipiului au suferit de frig pentru că centrala nu mai dădea randament și risca chiar să cedeze.
Flutur a spus că aproximativ șapte mii de persoane din circa 2200 de locuințe sunt branșate la sistemul centralizat de încălzire, Vatra Dornei fiind unul dintre puținele orașe în care sistemul centralizat este funcțional.
„S-a implicat Primăria, a făcut un împrumut și am venit să văd și eu despre ce este vorba pentru că noi, Consiliul Județean, i-am ajutat în fiecare an și îi voi ajuta în continuare pentru că Vatra Dornei are nevoie de căldură mai ales că locuitorii nu s-au decuplat de la sistemul centralizat de încălzire”, a declarat Gheorghe Flutur.
Președintele CJ Suceava a subliniat că în ciuda efortului său disperat și al primarului municipiului Vatra Dornei pentru conectarea municipiului la magistrala de gaz natural nu s-a concretizat încă, iar administrața locală își ia măsuri de siguranță.
„Dacă se mai lungește mult cu proiectul magistralei de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei trebuie măsuri de siguranță. Noi vom continua să facem demersuri pentru conectarea municipiului Vatra Dornei la gaz natural”, a spus Flutur.
Potrivit acestuia, noile cazane vor avea nevoie de circa 15.000 de metri steri de lemn anual, iar în lunile de iarnă vor fi folosiți circa 400 de metri steri de lemn zilnic pentru aduce temperatura agentului termic la 130 de grade Celsius.
„Deja au îndepărtat cazanele vechi și se toarnă fundația. Un cazan deja este pe drum, iar celălalt trebuie să fie livrat și în această vară se va finaliza schimbarea cazanelor centralei”, a spus președintele Flutur.
El a menționat că este alături de primar și că va face și demersuri la Guvern pentru a-i fi oferit sprijin pentru că în municipiul Vatra Dornei este mult prea important sistemul de încălzire, mai ales că este și stațiune turistică de interes național.(T.B.)
Intră acum și în grupul de