Intră acum și în grupul de
„Ca urmare a acţiunilor de control privind verificarea calităţii produselor „şuncă Victoria – Aldis – produs fiert” şi „salam de vară – Aldis – produs fiert şi dublu afumat” existent la comercializare, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au prelevat probe împreună cu reprezentanţii Larex -Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor, în vederea analizării parametrilor calitativi. Din rapoartele de expertizare Larex Bucureşti rezultă faptul că eşantioanele prelevate sunt neconforme”, a anunţat marţi, şeful OJPC Suceava, Elena Oanea.
Potrivit acesteia, la produsul “şuncă Victoria – Aldis – produs fiert”, la parametrul substanţe proteice determinat este 11,55 , prevăzut minim 12; la produsul „salam de vară – Aldis – produs fiert şi dublu afumat” la parametrul substanţe proteice determinat este 11,70 , prevăzut minim 15, iar la parametrul umiditate determinat este 55 , prevăzut maxim 50.
„Prin urmare, operatorul economic a încălcat obligaţia pe care o are faţă de consumatori de a pune pe piaţă numai produse sigure, care respectă condiţiile prescrise şi declarate. Urmare a acestor constatări, operatorul economic SC ALDIS SRL Călăraşi, punct de lucru Suceava, a fost sancţionat pentru nerespectarea parametrilor calitativi cu o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei”, precizează şeful OJPC Suceava.
Intră acum și în grupul de