Intră acum și în grupul de
Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava trebuie să transmită Gărzii Naţionale situaţia micilor depozite comunale de deşeuri. Şeful instituţiei, Adriana Iordache, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele 177 gropi de gunoi existente în comunele sucevene, 63 au fost închise.
Primăriile comunelor sucevene vor fi obligate de la mijlocul acestui an să depoziteze deşeurile menajere pe cele trei mari rampe urbane din judeţ şi care vor fi închise la sfârşitul anilor 2010 sau 2011. Obligaţia intră în vigoare începând cu 16 iulie 2009, dată la care, în conformitate cu negocierile cu Uniunea Europeană la Capitolul 22 „Mediu”, gropile de gunoi din mediul rural trebuie închise.
Potrivit comisarului-şef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, CJ Suceava, Agenţia de Protecţie a Mediului, dar şi Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a trimis adrese prin care anunţă primăriile să transporte deşeurile la cele 3 depozite urbane care se vor închide în anii 2010-2011, respectiv la Fălticeni, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.
Adriana Iordache a precizat că, în cazul în care nu există această posibilitate, fiecare primărie va trebui să-şi amenajeze amplasamente pentru stocarea deşeurilor menajere pe o perioadă de 1 an. Acestea din urmă vor funcţiona până la înfiinţarea celor două mari depozite ecologice, precum şi a staţiilor de transfer aferente, o dată cu intrarea în funcţiune, administraţiile comunale trebuind să transporte gunoaiele la una dintre aceste locaţii.
Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a aprobat, anul trecut, master planul pentru construirea depozitelor ecologice de la Moara şi Pojorâta, licitaţiile pentru execuţie urmând a fi ţinute în primele luni ale lui 2009.
Intră acum și în grupul de