Intră acum și în grupul de
Renunţarea la taxa de intrare în Bazarul din municipiu începând din 2010 şi reducerea chiriilor reprezintă măsurile luate în calcul de Primăria Suceava, în contextul crizei economice, pentru a veni în sprijinul comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest centru comercial.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în condiţiile crizei economice, comercianţii din Bazarul din municipiu au de suferit, subliniind că activitatea acestora este mai mult o formă de asistenţă socială, întrucât majoritatea nu câştigă foarte mult, ci doar necesarul pentru un trai de supravieţuire. El a arătat că în acest sens, vor fi scutiţi de la plata chiriei pe o perioadă de trei luni doar proprietarii de chioşcuri a căror activitate a fost afectată de incendiul care a cuprins bazarul la începutul acestui an, când zeci de chioşcuri au ars, pagubele fiind estimate la 1,5 milioane de lei.
Şeful administraţiei locale sucevene a mai menţionat că abia la începutul anului viitor, se va renunţa la taxa de intrare în bazar, de 50 de bani de persoană, întrucât în acest an este prevăzută în bugetul aprobat de CL şi a precizat că nu exclude chiar şi o reducere a nivelului chiriilor percepute de municipalitate. „Interesul nostru este ca aceşti comercianţi să nu fie nevoiţi să închidă afacerea din cauza crizei economice”, a spus primarul.
În bazarul din Suceava intră, în medie, aproximativ 25.000 de clienţi în fiecare lună. Primăria Suceava derulează lucrări de modernizare a bazarului, iar în luna octombrie 2008 au fost finalizate lucrările pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la trei milioane de euro şi se prevede modernizarea spaţiilor comerciale şi a întregului complex comercial pentru a fi autorizat conform noilor cerinţe al UE. În Bazarul Suceava sunt peste 2.000 de chioşcuri şi aproximativ cinci mii de angajaţi.
Intră acum și în grupul de