Intră acum și în grupul de
Autorităţile sucevene vor trebui să stabilească un „plan B” în ceea ce priveşte termoficarea municipiului, în condiţiile în care la licitaţia de privatizare a Termica SA Suceava, programată pentru data de 11 mai, nu s-a achiziţionat niciun dosar de prezentare, deşi au fost cumpărate caiete de sarcini.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a apreciat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că sunt şanse minime ca la licitaţia de vânzare a pachetului de acţiuni al societăţii de termoficare să se prezinte ofertanţi „Este puţin probabil ca la licitaţie să se prezinte vreun ofertant”, a spus Lungu, care a arătat că în aceste condiţii, împreună cu conducerea Termica SA, va trebui să fie stabilit un „plan B” în ceea ce priveşte termoficarea în municipiu, deoarece Primăria nu va putea susţine şi în iarna viitoare subvenţionarea preţului gigacaloriei, costurile anuale suportate de municipalitate fiind de aproximativ 25 de milioane de lei.
Potrivit edilului-şef al Sucevei, una din soluţiile avute în vedere este restrângerea la fosta instalaţie de termoficare a municipiului care este folosită în prezent doar vara pentru producerea de agent termic pentru încălzirea apei calde menajere. „Acesta are o capacitate redusă şi asigură apa fierbinte pe perioada de vară. Nu văd însă altfel să se închidă costurile”, a spus primarul. El a mai arătat că pentru reducerea pierderilor din reţele şi implicit al costurilor de distribuţie, municipalitatea va înlocui în această vară magistralele de transport a agentului termic pe o lungime de minim şapte kilometri şi continuă modernizarea punctelor termice.
Consiliul Local Suceava a decis, la începutul lunii aprilie, cu majoritate de voturi, reluarea în 11 mai a licitaţiei pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni al societăţii de termoficare Termica SA Suceava, după ce la licitaţia din 10 aprilie nu s-a înscris nici o firmă.
Consiliul Local Suceava a votat, la începutul lunii martie, cu majoritate, privatizarea societăţii de termoficare, Termica SA Suceava, prin vânzare de acţiuni, la preţul de 18,3 milioane de euro. Pentru a participa la licitaţie, eventualul investitor va trebui să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 30 de milioane de euro şi să achite la Primărie o garanţie de două milioane de euro.
Intră acum și în grupul de