Intră acum și în grupul de
În ultimele luni, piaţa suceveană a fost invadată de diverşi comercianţi, care pun în vânzare motoferăstraie falsificate, aduse în ţară prin contrabandă. „Aceste unelte sunt de foarte proasta calitate, vânzătorii se folosesc de numele unor producători cu prestigiu şi le dau la colţ de stradă sau pe şosea, iar oamenii care le cumpără constată în scurt timp că se defectează. E o problemă reală, care se manifestă în toată ţara, şi vrem să atragem atenţia asupra fenomenului. Chiar dacă anunţul vine de la Stihl, toţi producătorii se confruntă cu asta, aşa că ne-am gândit să vă prezentăm informaţii despre identificarea falsurilor, e mai important ca omul să ştie de ce să se apere”, spune Raluca Ene, GPM PR.
Potrivit acesteia, utilajele contrafăcute seamănă foarte mult cu originalul, dar pot fi identificate după mai multe caracteristici. „Numele inscripţionate pe utilaje reprezintă variante foarte asemănătoare cu denumirea originală, la care s-a modificat o literă sau mai multe, numele mărcii este inscripţionat pe un autocolant, o etichetă sau este vopsit neglijent pe utilaj, utilajele nu au etichete de conformitate cu normele europene privind emisiile poluante sau cele privind testările de securitate a utilizării, nuanţa carcasei este uşor roşcată sau, dimpotrivă, mai deschisă, şi nu portocaliu strălucitor, ca la utilajele originale”, exemplifică Raluca Ene, cu îndemnul de a nu accepta oferte care par atractive, de la persoane care le vând pe stradă, la marginea drumului, în piaţă sau în orice alt loc neamenajat.
Aceasta recomandă celor ce doresc să cumpere un motoferăstrău original, să viziteze magazinele distribuitorilor autorizaţi deoarece numai aceştia pot garanta originalitatea utilajelor şi a pieselor de schimb.
Intră acum și în grupul de