Intră acum și în grupul de
Grupul de inițiativă civică din Bucovina, împreună cu deputatul USR pentru Diaspora, Daniel Popescu, originar din Câmpulung Moldovenesc a organizat, duminică, prima dezbatere pe teme de mediu și turism cu titlul „Bucovina noastră: despre mediu și turism”, ocazie cu care se dorește clarificarea situației curente și să se identifice soluții și să fie dezbătute bune practici alături de comunitatea locală.
Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, Iuliean Hornet – inventator și antreprenor, Aristide Maxim-Samuilă – inginer și activist de mediu, Diana Ionescu – avocat, precum și alți activiști de mediu, reprezentanți din mediul antreprenorial și ai grupului local de inițiativă civică, specialiști în drept și jurnaliști.
În comunicatul organizatorilor se arată că au fost invitați și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene și că evenimentul va include și o vizită în Pasul Mestecăniș.
Pe de altă parte, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că autoritățile publice județene, respectiv Consilul Județean Suceava, instituție cu atribuții în problemele de mediu și turism, nu a fost invitat la această dezbatere.
„În schimb, se dezbat problemele de mediu și turism din județ cu doi parlamentari, unul din Cluj și unul pentru diaspora și cu o doamnă avocat din Cluj”, a spus Seredenciuc.
El a explicat că cei doi parlamentari USR sunt în campanie electorală, iar avocatul prezent este în proces cu CJ Suceava, în faza de recurs, cu termen pe 17 septembrie după ce în prima fază a procesului, CJ Suceava a avut câștig de cauză.
„A devenit un obicei că înaintea fiecărui termen să se deruleze o campanie media contra Consiliului Județean Suceava pentru a exercita o presiune asupra judecătorilor. Procesul se judecă la Curtea de Apel Cluj, iar din această cauză este și prezența atât de consistentă de la Cluj, pentru a ataca subiectul în presă locală, în varianta dumnealor”,a spus Seredenciuc.
El a menționat că după ce va pierde și recursul, firma de avocatură la care este asociat avocatul prezent va avea de plătit sume mari de cheltuieli de judecată de câteva sute de mii de lei.
„Îmi pare rău că domnii parlamentari, de dragul a câtorva voturi, au căzut în această capcană. Menționez că, în opinia mea, ar fi trebuit să vină la CJ Suceava pentru a vedea toate documentele și a asculta toate punctele de vedere înainte de a acceptă participarea la o astfel de dezbatere”, a spus Viorel Seredenciuc.
El a menționat că este vicepreședinte al CJ Suceava din anul 2016 și că a găsit depozitul ecologic de la Pojorâta finalizat în proporție de 98, 5%. (N.B.)
Intră acum și în grupul de