Intră acum și în grupul de
Consiliul Județean Suceava a decis, marți, să actualizeze lista de investiții pentru acest an, iar între proiectele care sunt eliminate este și podul peste râul Siret între Zamostea și Talpa care trebuie finanțat de CJ Suceava și CJ Botoșani în baza unui protocol.
Liderul grupului PSD din CJ Suceava, consilierul județean Mihai Grozavu a inițiat un amendament prin care această investiție să fie menținută.
„Constat că a fost scos podul peste râul Siret. Consider că el trebuie lăsat chiar dacă trenăm cu această nerealizare de ani buni. Trebuie să avem în atenție că lucrarea trebuie executată.Altfel, intrăm pe o formă de abandonare a protocolului de asociere între noi și Botoșani, podul nemaifiind un pod al prieteniei ci al dezbinării și facem separare și ne înscriem în gestiune la noi cu partea ce ne revine pentru că nu putem lăsa obiectivul în degradare continuă”, a spus Grozavu.
El a insistat ca acest obiectiv să rămână în lista de investiții în acest an.
Pe de altă parte, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a spus că s-au făcut multe lucruri în județul Suceava în acest an, dar din păcate nu s-a avansat cu această investiție.
„ Avem o situație cu vecinii noștri. Le-am cerut să fie parte pentru că e pentru ambele județe. Noi le-am cerut să facem expertiza și studiile și am primit următorul răspuns: Faceți-l voi din banii voștri și după ce îl aveți făcut mai discutăm”, a spus Flutur care s-a întrebat cum poate să trateze o asemenea atitudine.
Președintele Flutur a menționat că l-a rugat pe vicepreședintele Viorel Seredenciuc să se întâlnească cu responsabilii CJ Botoșani și să se stabilească o formulă pentru că nu poate doar Suceava să finanțeze.
„Pentru că ne așteptăm, după logica asta, ca și execuția să spună să o facem doar noi”, a declarat Flutur.
El a spus că adevărul este că în acest caz există o problemă legată de un parteneriat ce trebuie respectat de ambele părți.
„Dumneavoastră ne cereți să lăsăm în lista de proiecte, dar la sfârșit știm că nu se face pentru că fratele tău de peste apă nu vrea și pe urmă spuneți că nu avem execuție bugetară”, a spus Flutur care a menționat că vor fi făcute demersurile ca în 2020, împreună cu Botoșani să facem podul.
„Noi trebuie să punem sumele acolo unde știm că le cheltuim. De ce să le imobilizăm dacă ei, de acolo, nu doresc așa ceva?”, a întrebat Flutur.
Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a arătat că nu se poate începe o asemenea investiție doar de o parte dintre cei doi parteneri.
El a arătat că dacă după alegerile din vara anului viitor se schimbă configurația politică a CJ Botoșani și noua conducere nu ține cont de ceea ce s-a convenit în afara protocolului, CJ Suceava rămâne cu banii cheltuiți.
„Dacă se schimbă la Botoșani după alegeri, nu rămânem noi cu toate studiile în brațe?”, a întrebat Seredenciuc.
Consiliul Județean Suceava a decis prin vot să respingă amendamentul propus de Mihai Grozavu.
Lucările la acest pod au început în anul 1995 și au fost sistate în 2004.
Intră acum și în grupul de