Intră acum și în grupul de
Eleva Andreea Gînga de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul al III-lea la proba orală pe echipe de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză desfăşurată la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 27-30 septembrie 2019.
Inspectorul şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, prof.dr. Constantin Tiron, care a participat la această competiţie în calitate de evaluator, a declarat pentru NewsBucovina, că Olimpiada Internaţională de Limba Franceză este înscrisă în programul activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).
El a spus că la această olimpiadă au participat 35 de elevi, din 6 țări, cu performanţe la limba franceză: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova şi România.
Inspectorul şcolar sucevean a precizat că din lotul olimpic național al României au făcut parte 6 elevi, inclusiv eleva Andreea Gînga de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.
El a explicat că olimpiada a cuprins două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată) şi o probă orală pe echipe (documentarea, pregătirea şi prezentarea unei dezbateri televizate).
Elevii români participanţi la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză au obţinut trei premii I, trei premii II şi trei premii III.
“Eleva Andreea Gînga, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a obținut premiul al III-lea, la proba orală pe echipe, nivelul B2”, a spus Tiron.
Inspectorul şcolar sucevean pentru limbi moderne Constantin Tiron a făcut parte din delegaţia României la această competiţie în calitate de profesor evaluator.
“Felicitări elevei sucevence Andreea Gînga și profesoarelor îndrumătoare Luminița Mocanu și Laura Ciurari! De asemenea, felicitări tuturor elevilor români care au reprezentat cu cinste România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău”, a mai spus Constantin Tiron.
Potrivit unui comunicat de presă al MEN, la proba scrisă individuală (nivel B1), Mădălina Sorina Ştefan (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) a fost distinsă cu premiul I, iar la aceeaşi categorie, Ioana Tuțu (Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel ) a obţinut premiul al II-lea.
În cadrul aceluiaşi nivel de competenţă (B1), dar la proba orală pe echipe, s-au înregistrat următoarele rezultate: Ioana Tuțu (premiul I), Nicole Robilliard (Liceul Teoretic Gătaia, jud. Timiș) – premiul al II-lea și Mădălina Sorina Ștefan – premiul al III-lea.
La proba scrisă individuală corespunzătoare nivelului B2, Horia Iorgulescu (Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești) și-a adjudecat premiul al III-lea, În același timp, la proba orală pe echipe (B2), componenții lotului României au obținut un premiu I prin Horia Iorgulescu, un premiu II – Teodora Lovin (Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea) și un premiu III – Andreea Gînga (Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava). (L.B.)
Intră acum și în grupul de