Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în prezența președintelui Klaus Iohannis, la inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean Suceava că aici colaborarea dintre administrația publică locală și spital a fost un succes și că descentralizarea a reușit în județul Suceava.
El i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis că a venit să dea un semnal medicilor suceveni și a menționat că dorința autorităților județene este de a integra într-o colaborare strânsă între medicii specialiști și cei de familie pentru traseul eficient al pacientului.
El l-a felicitat pe Vasile Rîmbu și echipa de la SJU Suceava pentru că ambulatoriul integrat de specialitate a fost realizat în decurs de doar zece luni, o construcție de 7,3 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro pentru construcții-montaj, cu finanțare inițială de la bugetul județean.
„Primele hârlețe au fost săpate aici cu un an în urmă cu cinci parlamentari austrieci. Le-am trimis filmarea și nu le venea să creadă că s-a realizat într-un timp atât de scurt”, a spus Flutur.
El a arătat că autoritățile sucevene au avut șansa, pe proiecte retrospective, pentru că nu se cheltuiau bani europeni în România, să fie inclus Spitalul Județean pe POR și s-au decontat banii, 5,3 milioane de euro, fonduri care au fost I-am băgat imediat în realizarea Laboratorului de medicină nucleară.
Președintele Flutur a menționat că noul ambulatoriu asigură o gamă complexă de intervenții, este de cinci ori mai mare ca suprafață decât cel vechi și se poate face internare de zi ceea ce permite ca pacientul să poată rămâne mai mult.
El a mai arătat că se simplifică procedurile și nu se merge în spital pe filiera de spitalizare pentru cei la care nu este cazul și astfel se scade și presiunea pe spital, dar scad și cheltuielile, iar unele intervenții mici se pot face în ambulatoriul integrat.
Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că urmează un alt pas pentru pacienți.
„Legătura între medicul specialist și medicul de familie e și acest ambulatoriu, dar vrem să venim și cu un centru de permanență pe care îl vom deschide în perioada următoare, la intrarea la SJU Suceava într-o clădire pe care acum o amenajăm și care o oferim medicilor de familie dotată, pentru a prelua medicii de familie micile cazuri care nu trebuie să ajungă la urgențe”, a spus Flutur care a menționat că la UPU Suceava sunt în jur de 350 de cazuri pe zi.
Gheorghe Flutur a arătat că succesul dezvoltării SJU Suceava a fost și datorită faptului că administrația județeană a alocat fonduri importante pentru aceasta și că din 67 de milioane de euro investiți în ultimii 10 ani, 57 la sută au venit de la bugetul județean, din bugetul spitalului și din bugetul local, 25 la sută din fonduri europene, iar restul a fost contribuție guvernamentală.
„A fost o poveste de succes. De aceea spun, domnule președinte, să nu se teamă nimeni de descentralizare. La Suceava descentralizarea înseamnă o poveste de succes”,a declarat Gheorghe Flutur. (T.B.)
Intră acum și în grupul de