Intră acum și în grupul de
În data de 24 octombrie, la Spitalul Județean Suceava a avut loc o intervenție chirurgicală în cazul unui pacient de 53 de ani cu artroză de gleznă avansată și dezaxată, ceea ce constituie o premieră pentru România și respectiv Suceava.
Prof. univ. dr. Florin Ramadani, de la Clinica Wels – Grieskirchen din Austria care a coordonat intervenția a explicat într-o declarație de presă, în limbajul medical, că medicii au realizat “o artroplastie totală (triple A) necimentată”. Potrivit acestuia, intervenția a evoluat fără incidente, iar controlul intraoperator radiologic a evidențiat o bună poziționare a protezei. Astfel, pacientul poate fi mobilizat începând chiar de vineri.
Totuși, acesta mai are nevoie de proceduri. Mai exact, ulterior, se va imobiliza în atelă gipsată patru săptămâni, după care pacientul va face balneofizio-kineto-terapie. Cu toate acestea, profesorul austriac a mai spus că prognosticul acestei intervenții este foarte favorabil.
Prof. univ. dr. Florin Ramadani, a anunțat că la Suceava va fi constituită o nouă echipă chirurgicală, care va urma cursuri specifice în Germania.
„Pe viitor colaborarea cu Spitalul Județean Suceava va evolua în prisma bunei colaborări cu chirurgii de aici si a afinității mele către colectivul acestei secții. 12% din totalul pacienților traumatizați o reprezintă politraumatismele multe dintre ele implicând fracturi de bazin. Stabilizarea fracturilor de bazin trebuie făcută la locul accidentului. În acest sens va fi făcută o echipă care să opereze fracturile de bazin, chiar aici, local. Acești chirurgi vor urma un curs de management al fracturilor de bazin mai probabil in Germania și ulterior vor veni la un schimb de experiență în clinica noastră,” a declarat medicul austriac.
De asemenea, potrivit sursei citate, tot la Suceava se vor efectua operații pentru diformitățile de picior și protezare a gleznei de către o altă echipă constituită tot din chirurgi ai secției de Ortopedie din Suceava.
Mai mult, chirurgia electivă de picior nu este făcută în România și de aceea prof. univ. dr. Florin Ramadani afirmă că dorește să insiste în această direcție.
De asemenea, profesorul austriac a ținut să mulțumească pentru colaborare chirurgilor, a întregului personal și a managerului spitalului Județean Suceava.
Directorul medical al SJU Suceava, medicul Mircea Macovei, care a participat și el la operația coordonată de medicul austriac a explicat cum se realizează procedura.
Intră acum și în grupul de