Intră acum și în grupul de
Bio Electrica Transilvania, parte a Grupului Schweighofer, a vândut acțiunile deținute la centrala de cogenerare de înaltă eficiență din Suceava, a anunțat, luni, compania austriacă,
Potrivit unui comunicat de presă, Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, a vândut – acum trei luni – cele 25,1% dintre acțiunile pe care le deținea (prin Bio Electrica Transilvania S.R.L.) în Bioenergy Suceava S.A. Tranzacția a fost înregistrată la Registrul Comerțului.
„Grupul Schweighofer a luat decizia de a vinde acțiunile deținute în această afacere pentru a se concentra pe activitatea principală a companiei: procesarea lemnului. Din rășinoasele prelucrate de Holzindustrie Schweighofer sunt produse materiale de construcție de înaltă calitate și paneluri semifabricate pentru industria mobilei. Produsele secundare sunt transformate în peleți și brichete folosite la încălzirea locuințelor individuale și spațiilor industriale”, se arată în comunicatul companiei.
Sursa citată menționează că unul dintre principiile fundamentale ale Grupului Schweighofer este să sprijine industria sustenabilă a lemnului.
„Grupul a intrat pe piața din România în 2003, prin compania Holzindustrie Schweighofer. Astăzi, compania operează trei fabrici de cherestea și două de panouri și numără peste 2.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer a adoptat în ultimii ani un plan de acțiune complex pentru a asigura un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, plan care depășește cu mult toate cerințele legale în vigoare. Compania implementează în continuare acest plan de acțiune și a luat măsuri pentru a asigura un dialog transparent cu ONG-urile și cu toate părțile interesate”, se mai arată în comunicat.
Potrivit unor surse apropiate situației, Grupul Schweighofer a vândut acțiunile celuilalt acționar austriac, cu acordul băncii care a acordat creditul pentru realizarea centralei de cogenerare de la Suceava astfel încât administrarea companiei este realizată de management austriac.
Bioenergy Suceava operează singura centrală în cogenerare pe biomasă dispecerizabilă în cadrul sistemului energetic național. Centrala, la parametri optimi de funcționare, produce circa 167.000 MWh de energie electrică pe an, plus aproximativ 270.000 Gcal de energie termică, livrată în sistemul centralizat de termoficare din municipiu.
Intră acum și în grupul de