Intră acum și în grupul de
Directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Suceava ( fosta Agenţie Sapard), Ovidiu Donţu, s-a întâlnit marţi cu firmele de consultanţă pentru proiecte europene. La întâlnire au participat 25 de firme de consultanţă care s-au înscris pe lista consultanţilor la această instituţie, dorindu-se actualizarea firmelor active care asigură managementul proiectelor europene, precum şi scrierea proiectelor. De asemenea, s-au stabilit obiectivele comune pe care le are atât Oficiul de Plăţi, cât şi consultanţii pentru absorbţia fondurilor europene în judetul Suceava şi s-au stabilit modalităţile de comunicare.
“Ne preocupă să asigurăm transparenţa instituţiei şi egalitatea de tratament a beneficiarilor şi mai ales calitatea proiectelor ce vor fi depuse, sens în care specialiştii acestei instituţii vor sta la dispoziţia consultanţilor pentru întrebări, până cu 7 zile înaintea datei limită de depunere a proiectelor. Întrebările pot fi adresate prin email la adresa [email protected]. De asemenea, la nivelul instituţiei se va realiza o jurisprudenţă a situaţiilor întâlnite de beneficiarii proiectelor, de-a lungul timpului, pentru ca să învăţăm din greşelile altora, pentru atingerea obiectivului principal de dezvoltare rurală şi absorbţia fondurilor europene în judeţul Suceava. Orice firmă activă pe acest domeniu se poate înscrie pe mail-ing list pentru a primi informaţiile generale despre scrierea şi implementarea acestor proiecte precum şi pentru ieşirea din situaţii dificile”, a spus Ovidiu Donţu.
Amintim că prima măsură pentru care s-a deschis sesiunea de proiecte, este măsura 322 începând cu data de 15.06.2009, şi se referă la “ Renovarea şi dezvoltarea satelor”, unde s-au alocat toate fondurile disponibile rămase pe această măsură, (care pot ajunge pana la 6 milioane de euro pe proiect). Cu alte cuvinte, comunitătile locale sunt invitate până la 31 iulie 2009, să depună proiectele de dezvoltare a comunelor pentru infrastructura de drumuri, infrastructura de apă şi canal, alimentarea cu energie electrică, alimentare cu gaz, staţii de transfer pentru deşeuri şi echipamente de gestionarea deşeurilor, renovarea clădirilor publice, investiţii în sisteme de energie din surse regenerabile, centre îngrijire copii, bătrâni şi persoane cu nevoi speciale, grădiniţe, microbuze, infrastructură de servicii sociale, culturale şi de recreere, precum şi restaurarea, consolidarea şi conservarea obiectivelor de patrimoniu.
Noutăţile acestei sesiuni de proiecte se referă la mărirea punctajului privind realizarea infrastructurii de drumuri şi a infrastructurii de apă sau canal şi reaşezarea punctajelor pentru infrastructura socială, culturală şi a decalajului privind gradele de sărăcie. De asemenea, s-a introdus posibilitatea acordării unui avans de 50% către potenţialii beneficiari ai acestor proiecte şi s-au redus numărul de documente care însotesc proiectele. Pentru mai multe informaţii, se poate accesa site-ul: www.apdrp.ro.
Intră acum și în grupul de