Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, sâmbătă, la învestirea noului prefect de Suceava, Alexandru Moldovan, numirea acestuia, menționând că este un profesionist apolitic.
„Aveți în față un profesionist, un om apolitic, care este jurist și care a lucrat opt ani în Instituția Prefectului Suceava și o cunoaște foarte bine”, a spus Flutur care a menționat că Moldovan a fost în ultimii cinci ani director al Direcției de administrație publică locală din CJ Suceava.
El a spus că, practic, Suceava are astăzi o șansă mare ca un profesionist să se ocupe de frâiele Prefecturii și că este convins că județul are de câștigat.
Flutur a declarat că CJ Suceava pierde un coleg, dar că va colabora foarte bine cu acesta la Prefectură, respectând fiecare fișa postului.
„Avem nevoie ca instituțiile să funcționeze și foarte repede. Instituția Prefectului este o instituție cu foc continuu. Județul Suceava este al doilea ca întindere în țară cu o problematică foarte complexă”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a solicitat noului prefect ca la întâlnirile Colegiului Prefectural să participe și administrația publică locală, cu teme pregătite și a arătat că dorește ca anul să se închidă bine și să fie făcute decontările la proiectele PNDL
„Am dori să știm și noi domnule prefect această situație exactă, câte proiecte sunt, stadiul lor, ce datorii sunt, ca să putem să facă Guvernul aceste plăți să deblocheze agenții economici”, a arătat Flutur.
El a mai spus că la aceste întâlniri CJ Suceava a fost ocolit și crede că nu este normal ca într-un județ unele entități să nu știe unele de altele
Gheorghe Flutur a mai făcut apel primarilor și șefilor de instituții deconcentrate să se întâlnească urgen pentru propuneri pentru Legea bugetului pentru anul 2020 și se gândească la propuneri pentru a fi incluse în bugetul de stat obiective de modernizat cum ar fi Vama Siret, fiind vorba de propuneri care să plece de la Suceava către Guvern pentru legea bugetului de stat.
Președintele CJ Suceava a mai arătat că e nevoie de alocarea de resurse pentru îndiguiri în județul Suceava.
„Nu se poate ca județele Neamț și Bistrița Năsăud să-și ia mai mult de jumătate din banii României pentru îndiguiri, iar Suceava cu zonă de risc uriașă să nu beneficieze”, a spus Flutur.
El a mai cerut și o analiză privind cadastrarea județului Suceava.
„Cred că instituțiile deconcentrate trebuie să colaboreze mai bine și să ne sincronizăm. Nu se poate ca Direcția de Statistică să raporteze 300.000 de turiști, iar celelelalte entități 500.000”, a mai spus Flutur.
El a arătat că autoritățile județene se vor întâlni foarte des în ședințe de lucru, iar acestea să fie foarte bine pregătite astfel încât primarii să nu fie chemați de șapte ori pe săptămână.
Gheorghe Flutur a subliniat că direcțiile de colaborare importante sunt legate de siguranța și bunăstarea cetățeanului, dar și dezvoltarea județului.
„Să ne concentrăm pe prevenire și nu cred că trebuie să se supere nimeni că Poliția are nevoie de dotare și mai mulți bani în buget pentru că nu vrem să fim Caracal”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a spus că marea provocare pentru viitor este dezvoltarea și cum se va eficientiza absorbția de bani europeni.
Președintele Flutur a arătat că sub egida actualului guvern într-o lună de zile sunt două proiecte mari, de apă și canal de aproape un sfert de miliard de euro și cel prin care s-a rezolvat problema foarte delicată a termoficării municipiului Vatra Dornei. El a explicat că s-a constatat că pentru programul de termoficare nu erau bani și că au fost dați toți la PNDL.
„Sunt convins că în fiecare zi vom avea astfel de probleme și rolul nostru este să punem umărul să deblocăm județul Suceava și mai ales să răspundem cu proiecte europene și să absorbim mai mulți bani europeni”, a conchis Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de