Intră acum și în grupul de
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Policlinica Bethesda Suceava, unde s-a finalizat un proiect de dotare a platoului imagistic cu aparatură medicală printr-o finanţare cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, că în strategia de dezvoltare a infrastructurii din domeniul sănătăţii din judeţul Suceava, în perioada următoare sunt prevăzute obiective ce vizează realizarea unui spital de recuperare, a unui spital de copii şi construcţia unui nou spaţiu pentru Secţia de Oncologie a SJU Suceava.
El a explicat necesitatea existenţei unui spital de recuperare, astfel încât pacienţii care suferă intervenţii chirurgicale să poată beneficia post-operator de tratament şi recuperare.
“Nu cred că trebuie să ratăm această oportunitate prin parteneriat public-privat pe care noi o discutăm astăzi cu finanţatori austrieci”, a subliniat Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a spus că în cursul după-amiezii de vineri la participa la Iaşi, împreună cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu şi cu prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, la o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Sebastian Costache, unde vor fi discuţii legate de investiţii şi de bugetul anului 2020.
El a mai spus că în cadrul discuţiilor va prezenta ministrului Sănătăţii proiectul vizând realizarea unui spital de copii la Suceava, investiţie estimată la 87 de milioane de euro, arătând că doreşte să îl convingă cu argumente solide pe ministrul Sănătăţii să aprobe înfiinţarea unei astfel de unităţi spitaliceşti.
“Există o hegemonie a oraşelor mari pe care o resping, fie că se cheamă Iaşi, Cluj-Napoca sau Craiova şi cred că trebuie să avem drepturi fiecare, să ne tratăm noi şi copiii noştri mai aproape şi nu la sute de kilometri, de aceea, cu foarte multe argumente, mergem să căutăm surse de finanţare, fie europene, fie guvernamentale şi din bani proprii, ca să dăm drumul la realizarea un spital de copii”, a precizat Flutur care a adăugat că după obţinerea aprobării de înfiinţare a unui astfel de spital, vor fi căutate şi sursele de finanţare.
El a menţionat că în cadrul discuţiilor cu ministrul Sănătăţii va fi prezentat proiectul ce vizează construcţia unei clădiri noi pentru Secţia de Oncologie a SJU Suceava, investiţie estimată la aproximativ 3 milioane de euro, ce va permite creşterea capacităţii de cazare a secţiei la 45-50 de paturi.
Flutur a mai precizat că o a treia temă care va fi abordată la întâlnirea cu ministrul Sănătăţii se referă la pregătirea rezidenţilor la SJU Suceava începând cu anul 2020.
“Eu cred că este un pas uriaş pentru a se putea afirma tinerii. Dotări avem la SJU Suceava, medici buni de la care să învăţe avem şi nu cred că e normal ca România să ţină un absolvent până la 40 de ani şi după aceea să îi dea drumul să poată da adeverinţe sau să prescrie reţete”, a subliniat Flutur.
El a apreciat că această măsură de a fi pregătiţi medicii rezidenţi şi în spitalele judeţene de urgenţă este una bună.
(L.B.)
Intră acum și în grupul de