„Drumul celor patru mănăstiri”, un nou drum turistic în județul Suceava izvorât din proiectul inițiat de Gheorghe Flutur de modernizare a drumului forestier dintre Putna și Moldovița. Flutur: Este un drum care va contribui la dezvoltarea turismului în zonă


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți ai mai multor instituții au discutat, luni, la sediul Consiliului Județean Suceava pașii care trebuiesc parcurși pentru modernizarea drumului dintre localitățile Putna și Moldovița prin fond forestier care ar urma să devină un drum turistic care să facă legătura între patru mănăstiri/

Astfel, la invitația președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul instituției a avut loc o întâlnire cu autorități locale și guvernamentale pentru a discuta despre pașii care trebuie făcuți pentru modernizarea drumului Putna – Moldovița.

La discuții au fost prezenți primarii comunelor Putna și Moldovița, secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu, reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava, ai Gărzii Forestiere și o echipă tehnică din cadrul Consiliului Județean Suceava.

„Este vorba despre 20 de kilometri de drum forestier care ar urma să fie preluat de cele două primării și asfaltat. Este un drum care va contribui la dezvoltarea turismului în zonă”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a spus că marți se va face și o analiză pe teren pentru realizarea aceastui proiect.

„Săptămâna trecută am avut o discuție la CNI despre asigurarea finanțării proiectului.Acest drum ar urma să lege patru mănăstiri: Putna, Sihăstria Putnei, Secrieș și Moldovița. Se va putea numi „Drumul celor patru mănăstiri”, a spus președintele Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de