Intră acum și în grupul de
Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Suceava, a organizat, la sfârşitul săptămânii, o acţiune poliţienească pe linia prevenirii şi combaterii actelor de evaziune fiscală şi a altor încălcări ale legilor ce reglementează activitatea de panificaţie, efectuând verificări la agenţi economici de profil împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Suceava. Potrivit IPJ Suceava, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, din care una în valoare 1.000 lei şi una în valoare 3.000 lei.
Valoarea bunurilor confiscate este de 33.342 lei, constând în 420 produse de panificaţie în valoare totală de 342,7 lei şi o autoutilitară marcă străină care transporta marfă fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ 33.000 lei.
Astfel, în cadrul verificărilor efectuate, la o firmă de profil din Udeşti, s-a procedat iniţial la oprirea în trafic pe raza comunei Udeşti a unui mijloc de transport – autoutilitară a acestei societăţi, care transporta produse de panificaţie de la punctul de lucru – brutărie pentru distribuţie către clienţi, ocazie cu care s-a solicitat conducătorului auto – distribuitor P.GABRIEL, documentele de provenienţă pentru cantităţile de produse de panificaţie transportate.
Acesta nu a fost în măsură să prezinte nici un fel de documente care să ateste provenienţa mărfurilor, sens în care s-a procedat la inventarierea produselor de panificaţie, stabilind că în autoutilitară se află un număr total de 420 produse panificaţie pe 6 repere (colaci, franzele şi pâini rotunde de diferite gramaje), în valoare totală de 342,7 lei.
„În această situaţie, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu amendă în sumă de 3.000 lei conform art. 14 pct. 1 lit. e din O.U.G. nr. 12/2006 completată cu art. 2 pct. 1 din O.U.G. 93/2009, fiind totodată dispusă confiscarea atât a produselor de panificaţie sus-menţionate, cât şi a autoutilitarei aparţinând societăţii”, precizează IPJ Suceava.
Au fost extinse verificările la punctul de lucru moară şi brutărie – inclusiv depozitul de materii prime al firmei, fiind efectuată inventarierea faptică a stocurilor de materii prime şi produse finite, urmând ca inventarul faptic să fie valorificat ulterior, întrucât pentru luna iulie nu au fost operate nici un fel de menţiuni în evidenţele contabile ale societăţii.
Verificările urmează să fie definitivate împreună cu Garda Financiară pentru a stabili dacă aceste cantităţi corespund cu evidenţele contabile ale societăţii, precum şi dacă au fost evidenţiate veniturile obţinute din comercializarea lor şi obligaţiile fiscale aferente acestora. Funcţie de rezultatul acestor verificări urmează să fie dispuse măsurile legale ce se impun, iar în cazul constatării sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor se va înregistra dosar penal, care va fi soluţionat procedural.
Intră acum și în grupul de