Intră acum și în grupul de
Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că proiectul parcărilor de reședință pe care l-a inițiat încă din 2017, dar care a fost blocat de consilierii PSD până în vara anului 2019 va fi finalizat în iulie 2021 ceea ce înseamnă că minim 4364 de locuri de parcare din oraș vor fi modernizate, deși el este convins că vor fi modernizate mai mult de cinci mii.
„Sunt foarte multe informații cotradictorii sau false care sunt răspândite. Da, vom face și roată panoramică, dar foarte important este un proiect la care țin și pentru care m-am luptat doi ani de zile să îl deblochez este cel al parcărilor de reședință”, a declarat viceprimarul.
El a spus că program de modernizare a Sucevei de la scara blocului a fost blocat doi ani în Consiliul Local Suceava de cei din PSD, amintind că din iulie 2017 până în iulie 2019 PSD s-a opus vehement pentru că legislația le permitea, iar după ce legislația s-a modificat proiectul s-a aprobat, iar în 2019 au fost amenajate 1001 locuri de parcare.
„Anul acesta ne-am propus, în baza bugetului deja aprobat în Consiliul Local în luna ianuarie să facem cel puțin jumătate din proiectul total de 4364 de locuri de parcare, undeva la două mii de parcări, cel puțin”, a spus Harșovschi.
Viceprimarul a arătat că dacă doi ani de zile cei din PSD au blocat proiectul, administrația PNL îl va implementa în doi ani, respectiv din iulie 2019 când a început până în iulie 2021.
Lucian Harșovschi a respins criticile aduse de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a acuzat că pentru parcările de reședință s-au bugetat doar două milioane de lei, mai puțin decât pentru roata panoramică sau o fântână arteziană.
„Din păcate, ei nu au înțeles nimic. Doi ani de zile a fost blocat proiectul în Consiliul Local pentru că Lucian Harșovschi și consilierii PNL și primarul Ion Lungu au dorit parcări de reședință, să prindem niște terenuri din domeniul public al municipiului Suceava în domeniul privat al municipiului ca parcări degradate. Aceste parcări degradate se fac pe reparații și avem 20 de milioane de lei anul acesta pentru reparații stradale în municipiul Suceava unde intră și aceste parcări. Cele două milioane de lei pentru parcări de reședință se referă la alte parcări care pot să apară, inclusiv suspendate. Sunt puși deoparte două milioane de lei pentru a identifica locuri de parcare ulterioare”, a spus viceprimarul.
El a mai declarat că pe lângă cele 4.364 de locuri de parcare care au fost aprobate în primă fază, deja numărul locurilor de parcare depășește 5000, pentru că s-au mai introdus pe parcurs astfel de parcări degradate în domeniul privat.
Lucian Harșovschi a exemplificat că cazul de pe strada Ștefan Dracinschi, unde s-a creat un spațiu destul de mare pentru un loc de parcare după ce platforma de colectare a deșeurilor a fost înlocuită cu o platformă îngropată și acolo se va amenaja o parcare de reședință, precizând că deja s-au executat și schițele.
El a respins și acuzele privind reducerea spațiului verde prin realizarea acestor parcări de reședință, dând asigurări că acolo unde se poate, spațiul verde este regenerat și a exemplificat cu strada Mircea Damaschin unde a fost creată o parcare și s-a eliberat un spațiu verde pe care parcau 18 mașini.
„Acolo unde am intrat și facem o parcare, ce rămâne spațiu verde, chiar este spațiu verde, iar Primăria va lua măsuri dacă mai parchează cineva pe spațiul verde”, a dat asigurări viceprimarul.
Lucian Harșovschi a dat mai spus că în iulie 2021, când se vor împlini doi ani de la deblocarea proiectului, vor fi amenajate în total cel puțin 4364 de locuri de parcare.
Intră acum și în grupul de