Intră acum și în grupul de
- Personalul medical al Spitalului Județean Suceava asimptomatic și cu test Covid negativ își va relua activitatea
- Județul primește pentru materiale de protecție pentru cadrele medicale atât de la IGSU cât și de la Tășuleasa Social
- Prefectura Suceava caută soluții pentru cazarea sucevenilor reveniți în țară și care trebuie să intre în carantină
Prefectul Alexandru Moldovan a anunțat, sâmbătă, că a discutat cu șeful DSU, secretarul de Stat Raed Arafat, care i-a transmis că prin IGSU vor ajunge la Suceava materiale de protecție în cursul zilei de luni.
El a mai spus că a vorbit și cu Alin Ușeriu de la Tășuleasa Social și că acesta trimite la Suceava 500 de măști Fpp2 și 100 de viziere de protecție pentru personalul medical.
Mai mult, o firmă din Arad va trimite în județul Suceava cinci corturi tip túnel, adaptate pentru desfășurarea unor activități comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic ce vor fi amplasate la Spitalul Județean Suceava și cele patru unități spitalicești suport din Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Vatra Dornei.
Potrivit prefectului, managerul interimar al SJU Suceava, Florin Filip, a primit avizul DSP Suceava pentru ca personalul medical asimptomatic și cu test negativ la infecția cu noul coronavirus să își reia activitatea.
Prefectul a spus că SJU Suceava are nevoie de încă un medic epidemiolog de cel puțin 20 de medici cu specialitate urgențe și boli infecțioase, 30 de asistente medicale și 30 de infirmiere.
„Acesta ar fi un minim de care ar avea nevoie”, a spus Moldovan.
El a mai declarat că DSP Suceava a aprobat ca pacienți cu Covid-19 aflați în prezent în pavilioane ale spitalului vechi să fie mutați la etajul 4 al spitalului nou.
„Au separat total circuitele pentru acești pacienți care vin cu Covid-19”, a spus Moldovan.
Prefectul a mai spus că trebuie în scurt timp să mai identifice locuri de cazare pentru persoanele care intră în carantină instituționalizată întrucât numărul acestora trece de 500.
Intră acum și în grupul de