Intră acum și în grupul de
Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronache, a declarat, miercuri, la o ediție specială a Subiectul Zilei de la News Bucovina că speră ca Spitalul Județean Suceava va fi organizat cât mai repede și că vor putea fi preluate cazurile care nu se pot rezolva în alte spitale din județ.
El a arătat că ieri a avut un caz la Rădăuți cu un nou născut care trebuia intubat și era nevoie de transfer la Maternitatea din SJU Suceava.
Andronachi a spus că nu a reușit să ia legătura telefonic cu nicio unitate sanitară care să aibă competențe în acest sens și doar după intervenție la prefect și că apoi el și-a asumat răspunderea pentru a tranfera nou-născutul la Iași.
„Sper că lucrurile se vor rezolva. Sper ca cineva să reușească să organizeze activitatea la SJU Suceava. Este o unitate de elită. Trebuie să fim corecți și să recunoaștem și meritul pe care l-a avut conducătorul acestei instituții care timp de zece ani de zile a transformat Spitalul Județean Suceava din ceea ce era în una din cele zece unități sanitare model din România. Este păcat ca una din cele mai performante unități sanitare din România din punct de vedere al dotării, al logisticii și al circuitelor să stea în latență”, a spus Andronachi.
El a arătat că SJU Suceava se poate organiza să trateze Covid, dar și păstreze parte din secții și compartimente care în care se pot trata afecțiuni care nu pot fi tratate la celelalte spitale din județ
„Noi rezistăm cum putem. Am rezistat o săptămână deși ne-au trimis foarte multe erori. Vom rezista în continuare dacă SJU Suceava nu-mi mai trimite cazuri Covid. Dacă tot ce înseamnă suspiciune Covid e ținut la Suceava, celelalte spitale pot funcționa normal”, a spus Andronachi.
Managerul spitalului a mai declarat că Spitalul Rădăuți are computer-tomograf cu care a reușit să țină activitatea întregului județ în timp ce la SJU Suceava sunt trei computere-tomograf și nu a lucrat niciunul.
Intră acum și în grupul de