Intră acum și în grupul de
Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că şefii centrelor sau ai serviciilor din centrele de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi, din serviciile multifuncţionale pentru copii, tineri, cuplu mamă-copil, victime ale violenţei domestice, au fost înştiinţaţi de către conducerea instituţiei cu privire la prevederile Ordonanţei militare nr. 8, care vizează activitatea centrelor de tip rezidenţial, urmând ca aceştia să se organizeze în termenul stabilit şi să pună în aplicare toate prevederile acestei ordonanţe.
“În contextul apariţiei Ordonanţei Militare Nr. 8 cu privire la activitatea centrelor de tip rezidenţial şi având în vedere prevederile Art.10, alin. (3) ”În termen de 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial a prezentei ordonanţe militare, şeful de centru, înlocuitorul desemnat sau coordonatorul personalului de specialitate stabileşte organizarea turelor pe perioada stării de urgenţă”, transmitem următoarele:
-toţi colegii noştri, şefi de centre sau servicii din centrele de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi, din serviciile multifuncţionale pentru copii, tineri, cuplu mamă-copil, victime ale violenţei domestice, au fost înştiinţaţi de către conducerea Direcţiei, cu privire la prevederile Ordonanţei militare nr. 8, care vizează activitatea centrelor de tip rezidenţial, şi în termenul stabilit, se vor organiza şi pune în aplicare toate prevederile acestei ordonanţe.
Este o perioadă care ne pune, tuturor, la încercare, răbdarea, credinţa şi mai ales profesionalismul cu care suntem datori să îi îngrijim pe cei care depind de activitatea şi dăruirea noastră, de aceea menţinem permanent legătura cu şefii de centre şi servicii în vederea asigurării tuturor nevoilor identificate cu privire la materialele de protecţie şi produse de igienă necesare pentru menţinerea unui mediu securizat atât pentru beneficiari, cât şi pentru personalul din centre.
O prioritate rămâne şi stabilitatea emoţională şi a moralului colegilor noştri care lucrează direct cu beneficiarii noştri, de aceea menţinem permanent legătura telefonic, pe email sau prin grupurile de whatsapp organizate de către fiecare şef de centru cu personalul din subordine, iar pe lângă mesajul de mulţumire adresat de conducere, personalului care lucrează în cadrul centrelor și serviciilor noastre, am transmis și o scrisoare adresată de către Mădălina Turza, preşedinta ANDPDCA, tuturor angajaţilor DGASPC din ţară.
Mulţumiri adresăm pe această cale tuturor celor care ne sprijină în activitatea noastră, celor care se implică în ajutorarea şi sprijinirea persoanelor vulnerabile (copii, persoane vârstnice, familii fără venituri, persoane cu dizabilităţi) din comunitate, care în această perioadă au nevoie de suport material dar şi emoţional pentru a trece mai uşor peste această perioadă”, se arată în comunicatul de presă.
Directorul executiv al DGASPC, Nadia Creţuleac, a adresat vineri personalului instituţiei un mesaj de încurajare, pe care îl redăm integral:
“Starea de urgenţă, fără precedent, în care ne aflăm cu toţii şi faptul că de la o zi la alta schimbările nu sunt deocamdată pozitive, ne determină să fim mai responsabili, mai atenţi şi mai uniţi pentru a ne asigura că reuşim să luăm toate măsurile care se impun atât pentru siguranţa sănătăţii dumneavoastră, cât şi a beneficiarilor de care aveţi grijă.
Suntem conştienţi de faptul că dumneavoastră duceţi tot greul în această perioadă când vă confruntaţi cu diverse situaţii de nemulţumire sau atacuri de panică din partea beneficiarilor, dar şi în rândul colegilor, având în vedere restricţiile impuse şi faptul că nu ştim cum vor evolua lucrurile.
Starea dumneavoastră de spirit este foarte importantă pentru noi, de aceea vă asigurăm, pe această cale, că suntem alături de fiecare dintre dumneavoastră, că ne gândim la siguranţa şi sănătatea beneficiarilor și a dumneavoastră și, din acest motiv, încercăm să introducem măsuri clare care să ne ajute să ţinem situaţia sub control şi să rezolvăm împreună și eficient, fiecare problemă care poate apărea.
Suntem cu toţii o mare familie şi ne dorim să rămânem sănătoşi atât pentru noi şi familiile noastre, cât şi pentru cei care depind de activitatea şi implicarea noastră, a tuturor.
Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne ajute să parcurgem cu bine toată această perioadă!”
Mesajul preşedintelui ANDPDCA, Maria Mădălina Turza, a adresat tuturor angajaţilor DGASPC din ţară
“Trăim cu toţii vremuri pe care nu le-am anticipat şi pentru care nu am fost pregătiţi nici emoţional, nici fizic şi nici chiar profesional. Din păcate, nu există soluţii general valabile, perfecte şi nici răspunsuri absolute la toate întrebările pe care le avem.
Nu numai în domeniul nostru. Nu numai în România.
Sunt vremuri noi şi complicate, care ne testează răbdarea, rezistenţa, profesionalismul, buna credinţă, dar mai presus de orice ne testează umanitatea.
În mod normal, în absenţa acestui coşmar numit COVID-19, este firesc să avem opinii diferite, să reacţionăm diferit, să avem simpatii şi antipatii, să avem divergenţe şi, la un moment dat, să ajungem la mijlocul drumului și să găsim o cale de a ne face profesia.
Astăzi, însă, suntem chemaţi de realitatea care ne ameninţă mersul firesc al fiecăruia dintre noi, să gândim şi să simţim la fel.
Ştiu că nu vă este uşor.
Şi ştiu că vă este teamă.
Ştiu că sunt momente în care aţi vrea să dispară totul şi să fiţi alături de cei dragi. Indiferent de locul profesional pe care îl ocupaţi.
Este normal.
Şi eu simt la fel.
Dar în acelaşi timp ştiu şi simt că de mine, de NOI, depind vieţile a zeci de mii de oameni, copii şi adulţi, cărora acum le suntem scut.
Din această unică raţiune, vin astăzi în faţa dumneavoastră, în scris (din păcate), cu următorul mesaj:
În primul rând, NU SUNTEŢI SINGURI! Mă veţi vedea şi auzi, pe mine şi pe alţi colegi de la Bucureşti zilnic, în drumul către finalul acestei crize. NU vom fi perfecţi. Vom face greşeli, DAR principiile care ne vor ghida sunt cele corecte.
În al doilea rând, va trebui să ne înarmăm cu răbdare. Acesta este un proces. Reuşita nu va veni într-o zi. Iar rezultatele eforturilor noastre se vor vedea în săptămâni, poate chiar luni. Dar ele se vor măsura în vieţi salvate. Aşteptaţi-vă să greşim uneori sau să pierdem bătălii, însă impactul dăruirii noastre, se va vedea când vom câştiga lupta finală cu acest virus. Schimbarea în bine, o vom vedea treptat, dacă respectăm regulile.
Iar dacă vi se pare că munca voastră este grea, restrictivă, dacă vă simţiţi singuri sau uitaţi, amintiţi-vă că, de fapt, SALVAŢI VIEŢI.
Ştiu că aveţi zeci de întrebări la care nu aveţi încă răspuns. Nu ştiţi ce informaţie este corectă sau nu aveţi la îndemână toate răspunsurile pe care le doriţi. În această situaţie, aplicaţi un principiu de bază: comportaţi-vă ca şi cum cei din jur vă sunt familie. Cum i-aţi proteja? Şi cum v-aţi proteja pe voi înşivă? Orice gest pe care îl faceţi poate fi un pericol pentru voi sau pentru cei dragi.
Acesta este modul în care trebuie, din păcate, să gândim cu toţii.
Aşadar, dragi colegi, amintiţi-vă mereu să fiţi calmi, lucizi şi buni.
Acestea sunt câteva gânduri pe care le-am scris cu gândul la voi, la experienţele voastre, la efortul pe care îl faceţi, la nopţile de griji şi discuţii petrecute cu cei care vă îndrumă (domnii şi doamnele director), dar şi inspirându-mă din exemplele motivaţionale ale unor mari lideri din lume, care coordonează oameni prin aceste vremuri complicate.
Vreau să ştiţi că vă apreciez munca şi sacrificiul şi rămân la un telefon distanţă”.
Intră acum și în grupul de