Intră acum și în grupul de
DGASPC Suceava a adoptat noi măsuri pentru coordonarea acțiunilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în centrele de asistență socială din Sasca Mică, Costâna și Zvoriștea.
Astfel, începând din 4 mai doamna Sonia Cuseac, psiholog cu expertiză îndelungată în lucrul cu persoane cu diazabilități, în cadrul Complexului Terapeutic ”Blijdorp-O Nouă Viață”, s-a oferit voluntar și a fost delegată prin dispoziția directorului, să preia tura de coordonator pentru 14 zile la CRRN Sasca Mică, în locul doamnei director executiv adjunct, Margareta Isăilă, pentru a fi solidară și de ajutor colegilor care se confruntă cu pandemia în cadrul centrului.
Începând cu data 8 mai 2020, doamna Laura Bocăneț, asistent medical principal cu studii superioare, în cadrul Centrului de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, cu experiență de peste 20 în tratamentul persoanelor cu dizabilități, va fi delegată prin dispoziția directorului, pentru a prelua tura de coordonator pentru 14 zile la CRRN Costîna, în locul domnului Florin Tărnăuceanu, șef serviciu în cadrul DGASPC Suceava, dorind să fie alături de colegii care se confruntă cu această situație dificilă.
DGASPC Suceava arată că în data de 24 aprilie, DSP Suceava a testat toți angajații centrelor de la Pojorâta, Siret, Zvoriștea și Centrul „Blijdorp – O nouă Viață” Suceava.
Angajații din toate aceste centre au fost testați negativ la COVID 19, cu excepția unui muncitor necalificat de la CCRN Zvoriștea și 6 de teste neconcludente din cei 38 de angajați testați, de la acest centru. Din cadrul celor 6 teste neconcludente din rândul angajaților, a mai ieșit un test pozitiv la o infirmiereă care se afla în cadrul centrului.
Astfel, la solicitarea conducerii DGASPC Suceava, în data 30.04.2020, au fost testați cei 68 de beneficiari din cadrul CRRN Zvoriștea. Din cei 68 de beneficiari testați pentru COVID 19, 55 au fost negativ, iar 13 au tost testați pozitiv.
De menționat este că toți cei 13 beneficiari sunt asimptomatici la acest moment.
În acest sens, șeful de centru, împreună cu medicul și asistenții medicali au efectuat triajul epidemiologic al beneficiarilor, astfel, cei 13 beneficiari, testați pozitiv au fost repartizați în dormitoare separate, complet izolați față de beneficiarii testați negativ, accesul făcându-se separat. Ca și în cazul celorlalte două centre, am solicitat prin adresă scrisă catre DSP Suceava, să ne fie comunicate măsurile care se impun a fi întreprinse.
DCASPC Suceava arată că încă de la primul rezultat, la CRRN Zvoristea, pe lângă măsurile dispuse pentru respectarea Ordonanței Militare nr. 8/9.04.2020, au rămas în vigoare regulile si dispozițiile emise anterior, îndeosebi cele referitoare la respectarea măsurilor de igienă și dezinfecție, precum și asigurarea stocurilor de medicamente, soluții și materiale de protecție și s-a impus cu prioritate instruirea personalului medical și folosirea echipamentului necesar pentru protecție anti-COVID 19.
Totodată, cei doi salariați testați inițial pozitiv, au fost externați din spital, având deja un test negativ și recomandarea de carantinare la domiciliu.
Pentru veni în sprijinul personalului care lucrează în ture de izolare la centru și izolare la domiciliu, de căte 14 zile, psihologii din cadrul serviciilor Direcției, oferă suport emoțional și consiliere psihologică la cererea acestuia. Consilierea beneficiarilor este asigurată de către psihologi din cadrul fiecărui centru.
Intră acum și în grupul de