Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la încheierea vizitei delegației guvernamentale conduse de Ludovic Orban în județul Suceava că se conturează investiții importante pentru județ în ceea ce privește infrastructura rutieră și cea de gaze naturale.
Astfel, Flutur a spus că premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode au anunțat două investiții mari, autostrada A 7, Siret-Suceava-București, un drum pe patru benzi la care se așteaptă undeva la sfârșitul lunii iulie deznodământul licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.
El a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor care a menționat că în doi ani se vor face studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și exproprierile.
„2022 trebuie să ne gândim că este anul când băgăm buldozerele pentru a face legătura dintre Suceava și București pe autostradă”, a spus Flutur.
El a mai declarat că o altă investiție majoră este Autostrada Nordului-Suceava-Bistrița-Dej-Baia Mare și că premierul Orban a anunțat și ordonanța prin care vor încredința construcțiile centurilor ocolitoare comunităților locale, primăriilor, pe bani europeni, prin POIM.
„Vatra Dornei are un proiect foarte curajos pe o centură ocolitoare ce face parte integrantă din Autostrada Nordului, Câmpulung Moldovenesc la fel, Gura Humorului la fel și Suceava, pentru că pleacă din Suceava, a doua centură ocolitoare. E bine de știut. Așa cum stau lucrurile eu cred că în 2022, în partea a doua, să ne gândim că vor intra în lucru. Sunt proceduri pentru exproprieri, iar proiectul tehnic și celelalte studii nu sunt ușoare, dar eu sper să ne întâlnim pe șantier să deschidem centuri ocolitoare care înseamnă inclusiv tuneluri”, a spus Flutur.
Ludovic Orban a completat că dacă rămân liberalii la putere aceste proiecte ar începe în doi ani, iar dacă vin alții în 12, ca la șoseaua de centură a Sucevei.
Gheorghe Flutur a spus că două investiții au avut „eclipsă de soare” între 2012 și 2018- centura Sucevei și centura Rădăuțiului.
„Aceste amânări au costat mult dezvoltarea județului Suceava și a Bucovinei”, a declarat Flutur.
În ceea ce privește aducțiunile de gaz natural, Gheorghe Flutur a spus că sunt 70 de primării în județul Suceava care sunt pregătite și întrunesc condițiile să intre în marele proiect guvernamental de un miliard de euro pentru conectarea la gaze naturale
El a arătat că 70 de localități au între 5 și 10 km distanța până la magistrala de gaz natural.
Flutur a mai spus că Transgaz a mai anunțat magistrale de gaz natural de la Păltinoasa spre Marginea și Rădăuți, sau Dolhasca-Liteni-Verești-Salcea
„Am cerut magistrală pe Valea Solonețului. Rezervele de gaz metan ne permit acest lucru. Noi avem doar 30 la sută din populație racordată la gaz metan. Sunt doar 13 localități cu gaz metan și nevoia este uriașă. Ne vom bate pentru aceste proiecte și vom sprijini primarii la studii de fezabilitate ca să dublăm măcar în următorii ani numărul de localități și de populație care să aibă gaz metan”, a conchis Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de