Intră acum și în grupul de
Pretenţiile sucevenilor în ceea ce priveşte calitatea lemnului de foc folosit pentru încălzirea locuinţelor au crescut, în condiţiile în care, în timp, s-a renunţat la sobele tradiţionale care au fost înlocuite cu centrale termice cu lemne.
Directorul Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, a declarat, joi că instituţia pe care o conduce va asigura necesarul de lemn de foc destinat populaţiei, arătând că necesarul este de 26.000 de mc, că sunt stocuri de 17.500 de mc şi că se vor suplimenta cu alte 7.500 de mc. El a arătat că în Bazinul Dornelor nu sunt probleme legate de lemnul de foc, dar că ar putea fi unele probleme de aprovizionare în zona Gura Humorului, Marginea, Solca, ce se datorează unei tendinţe a locuitorilor de a fi mai pretenţioşi pentru că au trecut de la sobele tradiţionale la centralele termice pe lemn care necesită în special fag uscat.
„Chiar în aceste condiţii, avem rezerve necesare”, a explicat Miheţiu, care a menţionat că o treime din cantitatea de lemn de foc pentru populaţie este fag. El a precizat că a solicitat urgentarea ritmului de exploatare astfel încât lemnul să fie exploatat până la venirea zăpezii.
Miheţiu a arătat că preţurile sunt accesibile, fiind de 25 de lei/mc la răşinoase, de 40 de lei/mc la fag, iar pentru a se combate specula se asigură o cantitate de maxim 10 mc de familie. Directorul DS Suceava a mai cerut populaţiei să solicite bon fiscal atunci când achiziţionează lemn de foc, menţionând că districtele silvice sunt dotate cu case de marcat portabile, urmând ca şi pădurarii să fie dotaţi cu astfel de case de marcat.
Intră acum și în grupul de