USV anunță că începe perioada de înmatriculări: S-au înscris 2855 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și conversie profesională, 850 pentru programele de masterat și 344 de cetățeni străini și români de pretutindeni


Intră acum și în grupul de

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 4 iulie 2020, s-au încheiat vineri, 17 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini. În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 2855 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și conversie profesională, o creștere cu aproximativ 15% față de anul trecut, respectiv 850 pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 334 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni și cetățeni străini. În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 4827 de opțiuni pentru cele 1180 de locuri bugetate și 1430 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1496 opțiuni pentru cele 600 de locuri bugetate și 690 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Perioada înmatriculărilor a început astăzi, 20 iulie, și va continua până pe 29 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), urmând ca pe 30 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși au obligația să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Reamintim că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei. De aceste burse pot beneficia studenții care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original, sau – pentru promoția din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverința de absolvire în original, studenți care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate.

Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre colegii lui, plasați pe un loc superior, vor opta pentru pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

Evidențiem și faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Menționăm că lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

  • Înscriere și interviu: 7-15 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe;
  • Probe: 14/15 septembrie;
  • Afişare rezultate: 15-16 septembrie;
  • Depunere contestaţii: 16-17 septembrie orele 13-16;
  • Afişare rezultate după contestaţii: 17-18 septembrie;
  • Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original  inclusiv pentru români de pretutindeni): 16 – 18 septembrie;
  • Afişare rezultate finale: 21 septembrie.

Pentru cele 14 domenii de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea septembrie, perioada de înscriere va fi 7 – 11 septembrie. Oferta USV conține un total de 39 de locuri (dintre care 20 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 19 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 13 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (9 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 80 de locuri cu taxă.

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.


Intră acum și în grupul de