Intră acum și în grupul de
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că a avut deja discuții cu directorii de licee și de școli din municipiu privind modul în care se va începe noul an școlar arătând că aceasta reprezintă o mare provocare atât pentru municipalitate, pentru școli, elevi și părinți.
Lungu a spus că situația epidemiologică nu este încurajatoare și că se estimează că sistemul în care se va începe anul școlar va fi de tip hibrid, astfel încât alternativ, o parte dintre elevi vor fi în clase și cealaltă parte în sistem online, dar că se așteaptă și ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.
„Va trebui să ne perfecționăm sistemul on line în școli”, a spus primarul care a arătat că dacă se mențin actualele prevederi privind un spațiu de 4 mp pentru fiecare elev atunci într-o clasă vor încape 10-12 elevi, iar restul vor fi on line.
El a spus că o problemă, dar nu cea mai grea, este asigurarea tabletelor pentru elevi, arătând că în municipiu ar trebui să beneficieze de asemenea tablete 742 de elevi, care ar urma să fie achiziționate prin licitație organizată de Ministerul Educației, menționând că dacă mai este nevoie vor fi cumpărate tablete și de Primărie.
Cea mai mare problemă este însă asigurarea echipamentelor informatice, a aparaturii audio-video și a benzii de internet pentru desfășurarea în bune condiții a lecțiilor online.
Primarul a spus că, practic, fiecare sală de clasă, va fi un studio tv online și că de aceea a stabilit o întâlnire cu reprezentanții celor mai mari firme care livrează soluții de transmisii online, respectiv RDS, Vodafone și Telekom, pentru găsirea celor mai bune variante pentru realizarea predării.
Mai mult, Ion Lungu a spus că există și situații în care elevii trebuie să meargă la școală, dând ca exemplu elevii care studiază la Școala de Arte unde învață să cânte la un instrument și că nu o pot face online, cu cei de la Liceul Sportiv care trebuie să practice sporturile respective sau cu cei din învățământul dual care învață meserii și vor trebui să aibă îndrumare la școală.
„Cei care se pregătesc să devină cofetari nu pot face prăjitura online”, a spus Lungu care a menționat că fiecare școală are particularitățile ei.
Intră acum și în grupul de