Intră acum și în grupul de
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a organizat miercuri, o şedinţă de instructaj cu reprezentanţii societăţilor ce au ca obiect de activitate transportul persoanelor. La această activitate organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au participat reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române şi 13 administratori şi directori de societăţi comerciale din judeţ deţinătoare de licenţe pentru transportul de persoane în comun.
Potrivit IPJ Suceava, reprezentanţii Poliţiei i-au informat pe toţi participanţii despre consecinţele nerespectării legii electorale şi despre activităţile ce vor fi intreprinse în vederea identificării mijloacelor de transport în comun suspectate de transport persoane în scop de ,,turism electoral”, în special a celor care nu se află pe traseele stabilite conform licenţelor de transport şi verificarea legalităţii transportului.
„Va avea loc identificarea cazurilor de racolare a unor persoane, în scopul deplasării în grup, în alte localităţi, pentru exercitarea dreptului la vot în mod repetat şi semnalarea lor la comandamentele operaţionale. Totodată, vor fi verificate sesizările primite de la personalul care execută misiuni de pază şi ordine publică la secţiile de votare, referitoare la prezenţa în zonă a unor persoane şi vehicule suspecte”, precizează IPJ Suceava, cu menţiunea că, în vederea promovării campaniei „Votul ilegal înseamnă închisoare!” , participanţilor le-au fost distribuite afişe şi pliante cu conţinut informativ preventiv, acestea urmând a fi lipite de către transportatori pe mijloacele de transport cu care îşi desfăşoară activitatea.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava le recomandă cetăţenilor să conştientizeze riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.
Iniţiată în data de 23 octombrie 2009, Campania „Votul ilegal înseamnă închisoare!” se desfăşoară la nivelul judeţului Suceava prin derularea unor activităţi diversificate de promovare a scopului şi obiectivelor, vizând în principal cultivarea atitudinii juste a cetăţenilor faţă de dreptul constituţional de care dispun (dreptul la vot) şi informarea populaţiei cu privire la normele juridice în domeniu şi referitor la riscurile la care se expun prin încălcarea legislaţiei electorale.
Prin activităţile de informare desfăşurate zilnic în mediul urban şi rural, în zona marilor centre comerciale, pieţe, gări, prin organizarea de consfătuiri şi mese rotunde cu diverse categorii profesionale s-a urmărit totodată conştientizarea populaţiei referitor la consecinţele încălcării Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României modificată prin OUG nr. 95/02.09.2009 dar şi responsabilizarea cetăţenilor în vederea sesizării oricăror nereguli sau abateri în vederea soluţionării de către organele competente prin apelarea numărului de urgenţă 112 sau a adresei de e-mail ce va fi operaţională în ziua alegerilor pe serverul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Astfel, în ziua desfăşurării alegerilor puteţi trimite sesizările dumneavoastră şi la [email protected].
Intră acum și în grupul de