Intră acum și în grupul de
Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat „Pelerin în Bucovina”, care presupune de fapt un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, având ca destinaţii finale localităţile Cacica şi Putna din judeţul Suceava, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului va fi sprijinit şi de autorităţile austriece.
Preşedintele CJ Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, a declarat că s-a întâlnit, la Viena, la finele săptămânii trecute cu Elisabeth Udolf-Strobl, directorul general pentru turism din cadrul Ministerului Economiei şi Muncii al Guvernului austriac, cu care a discutat despre programul turistic „Pelerin în Bucovina” care urmează să se organizeze anual, în perioada 15 iulie-15 august, de la Viena la Suceava, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, având ca destinaţii principale Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Putna, care au ca hram această sărbătoare religioasă.
Şeful executivului judeţean sucevean a mai arătat că a convenit cu oficialul austriac ca, pentru început, de Paşte, să vină în Bucovina o delegaţie formată din tur-operatori austrieci şi jurnalişti din turism care să viziteze zona şi pregătească programul din lunile iulie şi august. Totodată, Flutur a spus că a discutat cu Elisabeth Udolf-Strobl despre încurajarea turismului de nişă, cum ar fi turismul ecologic şi proiectul „Bucovina Bioland”, sau „Drumul lemnului” care să includă vizite în pădurile seculare din Bucovina.
Reamintim că preşedintele CJ, Gheorghe Flutur a participat, la Viena, la Târgul internaţional de turism unde CJ Suceava, împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut un pavilion de prezentare, unde au expusi trei meşteri populari şi s-au prezentat produse tradiţionale bucovinene cum ar fi preparate din carne şi produse lactate, iar vineri a fost organizată seara bucovineană în cadrul căreia Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava a oferit un spectacol folcloric cu obiceiuri de iarnă din Bucovina.
El a mai spus că acest drum de pelerinaj, ar fi unic, şi ar lega Austria de mănăstirile din Bucovina prin Ungaria, Slovacia şi Ucraina. Executivul judeţean sucevean a depus deja la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est o cerere de finanţare a acestui program turistic prin POR, Axa V, măsura 5.3 – Dezvoltarea turismului intern prin promovarea produselor specifice
Intră acum și în grupul de