Intră acum și în grupul de
Una dintre victimele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț este Mircea Covătaru, 73 de ani, cu domiciliul în comuna Alexandru cel Bun de lângă Piatra Neamț.
Acesta s-a născut în data de 2 februarie 1946 la Boroaia, în județul Suceava.
De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, iar în 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși.
Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret.
A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori.
Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale, potrivit ambasadorinemteni.ro
Mihai Cișmaș este un nume ”produs” de Mircea Covătaru și care în 1981 a adus României și clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, același sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reușit să-și treacă în palmares și medalii la seniori, una de argint la europene, dar și una de argint și una de bronz la mondiale, ocupând și un loc 5 la Olimpiada din 1984. Rememorând nume și perioade, Mircea Covătaru nu a uitat de alți foști luptători descoperiți și crescuți de el care au adus medalii clubului Ceahlăul: Constantin Vardohlip, Marius Mustață, Vasile Luca. De asemenea, se mândrește cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamț, și cu locul 5 pe țară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucția Piatra Neamț.
A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.
Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
Alți pacienți au fost transferați la Spitalul din Lețcani. Printre persoanele rănite se numără și cadre medicale, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții, și medicul ATI din secția non-COVID, Pavel Borș, care a stins cu mâinile goale hainele colegului său.
Intră acum și în grupul de