Intră acum și în grupul de
Biroul de presă al Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Paul al României a transmis, marți, redacției News Bucovina un comunicat de presă prin care anunță acțiunile întreprinse de Prințul Paul al României privind drepturile de succesiune.
Reamintim că Prințul Paul a revendicat în județul Suceava 40.000 de hectare de pădure în Broșteni și Crucea, dar Comisia județeană de fond funciar Suceava a decis invalidarea solicitării întrucât cererea de restituire a fost depusa în nume propriu de Paul Lambrino, iar potrivit legislației, solicitantul trebuia să fie tatăl acestuia, Carol Mircea, care era în viață la data depunerii cererii.
Paul al României a contestat în instanță decizia Comisiei Județene de fond funciar Suceava, dar a pierdut procesul.
Acum, Paul al României anunță că începe acțiunile privind drepturile de succesiune, potrivit comunicatului de presă pe care îl prezentăm integral.
În data de 6 ctombrie 2020, Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Paul al României, însoțit de distinsul său avocat, dr. Luis Rolo, a fost desemnat sub jurământ unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său (Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României, care a decedat la Estoril în 1953); drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020 la Tribunalul de la Lisabona.
Prințul Carol Mircea al României (tatăl Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Paul al României), a câștigat dreptul de a fi numit oficial primul fiu născut, șef al Familiei Regale a României și șef al Casei Regale a României cu 37,5% din averea tatălui său, Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României; mai tânărul său frate, fostul rege Mihai, având drept la 37,5% iar Prințesa Elena (născută Lupescu) cu drept la 25%. Fostul rege Mihai al României a recunoscut de asemenea faptul că fratele său mai mare s-a născut dintr-o căsătorie legală a Prințului Moștenitor Carol, mai târziu Regele Carol al II–lea al României, cu Prințesa Moștenitoare Ioana Valentina a României. Decizia portugheză din 1955, după moartea Majestății Sale Regelui Carol al II-lea al României în 1953, a constatat căsătoria legală și nu morganatică – prin urmare recunoscută precum o căsătorie regală.
Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Paul al României a acceptat această onoare de a fi unic executor judecătoresc al averii bunicului său și își va îndeplini îndatoririle cu respect deplin pentru viitoarea hotărâre a Înaltei Curți a Portugaliei. Prinţul Paul a declarat totodată că se va asigura că toate cele cinci fiice ale fostului rege Mihai al României, care a decedat în 2017, vor fi înștiințate și tratate în mod egal cu 1/5% din cei 37,5%, dreptul tatălui lor.
Intră acum și în grupul de