Intră acum și în grupul de
Centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Suceava va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin.
Potrivit Prefecturii Suceava, în cursul zilelor de marți și miercuri s-au desfășurat videoconferințe coordonate de colonel doctor Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, în vederea pregătirii și organizării în bune condiții a campaniei de vaccinare.
În vederea punerii în aplicare a normelor privind organizarea centrelor de vaccinare, prefectul județului a convocat o ședință operativă cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, în calitate de reprezentanți ai autorităților județene cu rol de coordonare și de sprijin a activităților specifice.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a desemnat ca reprezentant al administrației publice județene în conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel județean pe vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, care v-a fi sprijinit în activitate de către administratorul public al județuluiIrina Vasilciuc, care are ca responsabilitate directă coordonarea Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.
O comisie formată din prefectul județului, Alexandru Moldovan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, șeful STS Suceava, general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava, colonel Mugurel Anton, directorul executiv D.S.P. Suceava, doctor Dinu Sădean, directorul medical al S.J.U. Suceava, doctor Marius Grămadă, împreună cu cadre medicale cu atribuții de la spitalul județean și D.S.P. Suceava, au vizitat centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.
Reprezentanții Spitalului Județean au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcționale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum și modalitățile de raportare a posibilelor efecte adverse.
Centrul de vaccinare va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin.
Directorul medical al S.J.U. Suceava, doctor Marius Grămadă, a precizat că până în acest moment sunt înscrise un număr de 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării și primirii imediate de doze suplimentare de vaccin.
Intră acum și în grupul de