Din 29 martie Wizz Air și Tarom reiau cursele interne și internaționale la frecvențele dinaintea pandemiei. Gheorghe Flutur: Este un semn bun în ceea ce privește încrederea în serviciile oferite de aeroportul nostru


Intră acum și în grupul de

Companiile aeriene Wizz Air și Tarom au anunțat programul de operare din sezonul de vară al anului 2021 de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Astfel, potrivit programului înaintat de operatorul aerian Wizz Air pentru sezonul de vară 2021 vor fi operate de la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava următoarele destinații:

–          Austria/Viena – 2 frecvențe/marți și sâmbătă;

–          Germania/Dortmund – 2 frecvențe/miercuri și duminică;

–          Germania/Memmingen – 2 frecvențe/miercuri și duminică;

–          Italia/Bologna – 2 frecvențe/luni și vineri;

–          Italia/Milano – 4 frecvențe/luni, miercuri, vineri și duminică;

–          Italia/Roma – 2 frecvențe/marți și sâmbătă;

–          Regatul Unit al Marii Britanii/Doncaster – 2 frecvențe/luni și vineri;

–          Regatul Unit al Marii Britanii/Londra – 9 frecvențe/săptămână.

De asemenea, în programul de operare al companiei Tarom, începând din sezonul de vară 2021, apar frecvențe zilnice spre București-Otopeni, 13 frecvențe/săptămână – câte 2 în zilele de luni, marți, miercuri, joi, vineri și duminică și un zbor în ziua de sâmbătă.

Totodată, pentru sezonul estival 2021, de pe Aeroportul Suceava se intenționează operarea zborurilor de vacanță spre destinații din Turcia – Antalya, circuite pe Coasta Lycia și Cappadocia,  Egipt – Hurghada.

Potrivit companiei, acesta este un program care poate suferi modificări în funcție de evoluția contextului pandemic, de restricțiile asociate condițiilor de călătorie din țările de plecare/destinație.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest anunț este un semn bun.

„Pentru sezonul de vară 2021, atât Wizz Air cât și Tarom au anunțat reluarea operării destinațiilor și frecvențelor deservite de  Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, frecvențe similare anului 2019, anterior pandemiei. Este un semn bun, atât cu privire la numărul estimat de pasageri, precum și în ceea ce privește încrederea în serviciile oferite de aeroportul nostru”, a spus Flutur.

El a subliniat că aeroportul este o importantă poartă de intrare în Bucovina şi un puternic factor de dezvoltare zonală, iar autoritățile județene sunt pregătite atât pentru creșterea capacității cât și pentru creșterea calității serviciilor.


Intră acum și în grupul de