Intră acum și în grupul de
Șeful Serviciului Înmatriculări și Permise Auto, Alexandru Duțuc, a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina că principalul său obiectiv în această funcție este să găsească soluțiile care să ducă la îmbunătățirea serviciilor oferite.
El a spus că își dorește să se poată oferi servicii de calitate, cu timpi de așteptare cât mai mici.
Duțuc a explicat că un serviciul civilizat se face pe baza unei programări prealabile pentru a evita ca o persoană să piardă o zi stând la o coadă.
El a recunoscut că în acest moment programările pentru înmatriculare sau schimbare permis, sunt pentru peste câteva luni, dar că își dorește un serviciu cât mai aproape de standardul european.
Duțuc, care evaluează situația în prezent a observat că persoane juridice au foarte multe programări, fiind vorba de firme care se ocupă de întocmirea dosarelor de înmatriculare.
El a arătat că în zona de înmatriculări situația a devenit dificilă din momentul în care cererea a depășit capacitatea de procesare a ghișeului.
„Un angajat are o capacitate de procesare limitată. Dacă există mai multe cereri decât poate procesa, ceea ce nu poate procesa se va duce la o coadă, iar acolo vor începe să se adune cereri”, a spus Duțuc.
El a arătat că în județul Suceava parcul auto a crescut constant cu aproximativ cu 20 de mii de autovehicule pe an.
Astfel, în 31 decembrie 2016 parcul auto al județului era de 194.712 autovehicule, în 2017 de 217.504 autovehicule, în 2018 de 238.198 autovehicule, în 2019 de 258.360 de autovehicule iar în 2020 de 277.178 de autovehicule.
„Personalul pe care îl avem este același din 2018, trei ani în care parcul auto a crescut cu 60.000 de autovehicule”, a spus Duțuc menționând că autovehiculele scoase din uz sunt radiate și nu fac parte din evidență, dar că și acestea presupun procesarea unor dosare.
El a spus că a solicitat autorităților centrale suplimentarea schemei de personal.
Alexandru Duțuc a spus că situația este similară și la permise auto, numărul posesorilor de permise crescând anual cu circa 10.000.
El a arătat că din totalul de angajați la înmatriculări, o colegă este în concediu maternitate, iar doi angajați suplinesc pe partea de examinări.
„Sper să reducem acest program în care se fac programările”, a spus Duțuc care a explicat că o soluție temporară a fost preluarea în week-end a înmatriculărilor de la persoane juridice, artând că astfel s-a redus presiune în timpul săptămânii întrucât în week-end se procesează circa 1200 de cereri de la persoane juridice.
„Nu voi putea să fac minuni, dar îmi doresc să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le prestăm. Cred că în șase luni vom aduce aduce o îmbunătățire”, a spus Alexandru Duțuc.
Intră acum și în grupul de