Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava atrage atenţia că este interzisă scarificarea mieilor pe marginea şanţurilor şi în stâne. „Este interzisă sacrificarea mieilor pe marginea şanţurilor şi la stâne, unde este noroi şi nu sunt condiţii”, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DSVSA, Petrea Dulgheru.
„Punctele volante de sacrificare vor trebui să aibă un simplu certificat sanitar-veterinar, sacrificarea se va face sub supravegherea medicului veterinar care la final va pune şi ştampila. De asemenea trebuie să aibă un spaţiu pentru sacrificare, nu chiar la vedere pentru a nu crea disconfort cumpărătorului, apoi un altul pentru jupuire şi restul. Trebuie asigurată apa caldă şi apa rece”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.
Tot în această perioadă, toate abatoarele autorizate din judeţ vor avea girul DSVSA Suceava pentru a tăia miei chiar dacă specificul lor este de sacrificare a altor animale.
„Cei care sacrifică în gospodării, pentru consumul propriu nu necesită autorizare dar mănâncă pe răspunderea lor”, a menţionat Petrea Dulgheru, precizând că amenda pentru încălcarea legii ajunge de la 1.000 lei până la 3.000 lei, iar traficanţilor şi se va confisca şi marfa.