Intră acum și în grupul de
În județul Suceava, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete de igienă, acordate din fonduri externe nerambursabile, au fost recepționate un număr de 60.922 pachete de igienă, pentru beneficiarii eligibili, din care au fost distribuite aproximativ 59.000 pachete către beneficiarii finali, până la data de 25 martie 2021.
Diferența rămasă în stoc, va fi redistribuită în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora, iar în situația în care și după această etapă mai rămân pachete nedistribuite, vor fi redistribuite către alt județ.
Distribuirea către beneficiarii eligibili, în conformitate cu Ordinul Prefectului județului Suceava nr.49/22.01.2021, s-a derulat începând cu 25.01.2021 și s-a încheiat la data de 25.03.2021.
”Având în vedere că pe calendarul inițial s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 97% din pachetele alocate județului nostru, coroborat cu faptul că în paralel au fost distribuite și pachetele cu produse alimentare, etapă ce se va finaliza la data de 15.04.2021, apreciez că scopul acestui Program este atins la nivelul județului Suceava” a declarat coordonatorul grupului POAD, subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc.
Pachetele de igienă conțin: periuță de dinți – 5 buc, pastă de dinți – 300 ml, săpun lichid 500 ml, șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml și detergent rufe – 2700g.
Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.
Intră acum și în grupul de