Intră acum și în grupul de
Un număr de 26 de elevi din județul Suceava au fost premiați pentru rezultatele obținute la Concursul Județean al Centrului de Pregătire pentru Performanță “Hai la Olimpiadă!”, la disciplina Informatică.
Coordonatorul Centrului de Pregătire pentru Performanță„ Hai la Olimpiadă!” Suceava- disciplina informatică, Mihaela Corina Ildegez, profesor în cadrul Colegiului Național de Informatică „ Spiru Haret” Suceava, a declarat pentru NewsBucovina că la concurs au participat aproximativ 70 de elevi de gimnaziu și liceu, cei mai mulți concurenți fiind cei care au urmat cursurile organizate în cadrul programului de pregătire pentru performanță ”Hai la Olimpiadă!”, iar competiția a reprezentat etapa finală a acestui program.
Ea a spus că în acest an concursul s-a organizat doar la nivel județean, în format online, iar parteneri ai evenimentului au fost Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.
Prof. Mihaela Corina Ildegez a menționat că acest concurs se află la a XVI-a ediție, iar peste 80 la sută dintre concurenții premiați în acest an au participat la cursurile organizate în cadrul programului derulat de Centrului de Pregătire pentru Performanță “Hai la Olimpiadă!” Suceava, la disciplina informatică, în parteneriat cu fundația Emag pentru Educație
La concursul de programare concurenții au avut de rezolvat pe calculator două probleme, pe parcursul a trei ore.
Conform informațiilor publicate pe portalul Centrului de Pregătire pentru Performanță “Hai la Olimpiadă!“ Suceava, simularea concursului online a avut loc în data de 22 mai 2021, cu testarea platformei de către concurenți, concursul propriu-zis în 5 iunie, iar festivitatea de premiere s-a desfășurat online, în aceeași zi, pe platforma pe Google Meet.
Astfel, în urma evaluării au fost premiați 26 de concurenți și au fost acordate 11 premii I, 9 premii II, 4 premii III și 2 mențiuni.
La clasa a V-a s-au acordat 3 premii, iar Premiul I a fost obținut de elevul Ștefan Niță, de la Școala Gimnazială nr.3 Suceava, Premiul al II-lea a fost obținut de Tudor Holotă, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și Premiul al III-lea i-a fost acordat lui Ioan Alexandru Bursuc, de la Școala Gimnazială Bosanci.
La clasa a VI-a au fost acordate cinci premii următorilor elevi: Mircea Ștefan Tomiță, de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava- Premiul I, Sabrina Macoveiciuc, de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava- Premiul al II-lea, Ioan Alexandru Livadaru, Răzvan Gavrilescu, Robert Gavrilescu, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni- Premiul al II-lea.
La clasa a VII-a s-au acordat trei premii următorilor elevi: Tudor Aparaschivei, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava – Premiul I, Rareș Poinaru, de la Școala Gimnazială “Miron Costin “ Suceava – Premiul I și Antoniu Bujorean de la Școala Gimnazială Bosanci – Premiul al II-lea.
La clasa a VIII-a s-au acordat două premii I elevilor Alex Chiriac, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni și Andrei Cherteș, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava.
La clasa a IX-a au fost acordate patru premii și două mențiuni următorilor elevi: Alexandru Ispir– Premiul I și Gabriel Airinei– Mențiune, ambii elevi ai Colegiului Național “ Ștefan cel Mare” Suceava, Luca Tiron – Premiul al II-lea, Tiberiu Circiu și Lucas Pascaniuc– Premiul al III-lea, toți trei elevi ai Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Alexandru Turculeț– Mențiune, elev al Colegiului Național „ Petru Rareș” Suceava.
La clasa a X-a au fost acordate două premii, Premiul I a fost obținut de elevul Ștefan Domunco, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, iar Premiul al II-lea a fost acordat elevului Alexandru Moroșanu, de la Liceul Teoretic” Ion Luca” Vatra Dornei.
La clasa a XI-a au fost acordate trei premii elevilor Alexandru Hurjui, de la Colegiul Național „ Ștefan cel Mare” Suceava – Premiul I, Alexandru Borgovan – Premiul al II-lea și Florin Găină – Premiul al III-lea, ambii elevi ai Liceului Teoretic „ Ion Luca” Vatra Dornei.
La clasa a XII-a au fost acordate două premii I elevilor Andrei-Cristian Airinei și Andrei Cibotariu, ambii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.
Președintele Comisiei de organizare a concursului a fost profesorul Grigore Bocanci, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, președinte executiv – Gabriela Freitag ,de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”, Suceava, disciplina Informatică, iar vicepreședinte a fost prof. Mihaela Corina Ildegez, de la același colegiu sucevean.
Subcomisia tehnică a fost formată din: Daniel Todașcă, Robert Raul Borcani și Eduard Pauliuc Timotei de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Informatică, Teodor Florin Manghiuc – Universitatea București, Informatică, și Eduard Valentin Dumitrescul, elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava.
Din subcomisia de organizare au făcut parte: prof. Narcisa Ștefănescu, inspector școlar pentru disciplina Informatică, prof. Gabriela Freitag și prof. Mihaela Corina Ildegez de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava.
Responsabilii subcomisiilor de evaluare au fost: la Secțiunea Gimnaziu junior ( clasele a V-a și a VI-a) – prof. Mihaela Corina Ildegez, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, la Secțiunea Gimnaziu Senior(clasele a VII-a și a VIII-a) – prof. Freitag Gabriela, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”, Suceava, la Secțiunea Liceu Junior( clasele a IX-a și a X-a) – prof. Raluca Costineanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, iar la Secțiunea Liceu Senior (clasele a XI-a și a XII-a) – profesorul Adrian Petrișor Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.
(LB)
Intră acum și în grupul de