Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că miercuri Compania Națională de Investiții a lansat procedura de licitație pentru elaborarea documentației pentru realizarea Centrului de agrement Bucșoaia.
El a spus că acesta este încă un pas important în realizarea Stațiunii „Bucovina”, parte a proiectului “Bucovina, Pol de Dezvoltare Turistică”- Reabilitare, modernizare, dotarea și extinderea Taberei de la Bucșoaia.
„Încă de anul trecut am făcut demersuri la Ministerul Tineretului și Sporturilor pentru a iniția un proiect în vederea finanțării acestui important obiectiv, o investiție de peste 33 de milioane de euro. Tabăra de la Bucșoaia va deveni una dintre cele mai mari și mai moderne tabere pentru copii și tineret”, a spus Flutur.
El a menționat că investiția urmează să fie realizată prin Compania Națională de Investiții, care a lansat miercuri procedura de achiziție publică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, studiu topografic vizat OCPI, studiu geotehnic verificat Af, expertiza tehnică verificată M.L.P.A.T., audit energetic, studiu privind utilizarea unor sisteme alternative de eficientă ridicată, scenariu preliminar la foc privind siguranța la incendiu, alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului de investiții, elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism pentru obiectivul de investiții reprezentări grafice 3D, interior exterior, “Reabilitare, modernizare, dotarea și extindere Centru de agrement Bucșoaia, orașul Frasin, județul Suceava”.
În discuțiile și analizele purtate la fața locului cu specialiști din minister s-a propus realizarea taberei sub forma unui complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară-peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități, clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard, a menționa Flutur.
Potrivit acestuia, parcul este propus a fi amenajat pe zone, respectiv zona de promovare a culturii bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri.
„O atracție deosebită va fi reprezentată de “Bucovina în miniatură”, cu machete a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de