Lungu se asteapta ca lucrarile la centura Sucevei sa fie in grafic in acest an


Intră acum și în grupul de

Nu mai există nici un impediment pentru ca firma care construieşte şoseaua de centură a municipiului să-şi îndeplinească programul stabilit pentru acest an, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că MTI a decis să plătească despăgubirile suplimentare pentru exproprierea de imobile aflate pe traseul şoselei de centură. El a explicat că pentru acest an sunt prevăzute lucrări în valoare de zece milioane de euro la ruta ocolitoare, iar constructorul a anunţat că va putea lucra în plus, dacă vor fi suplimentate fondurile alocate. „Sunt toate condiţiile îndeplinite ca să se lucreze în graficul stabilit pentru acest an”, a spus Lungu.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru plata unor despăgubiri suplimentare în valoare de 9,5 milioane de lei, destinată exproprierii a 132 de imobile, cu o suprafaţă totală de 135.400 metri pătraţi, pentru construcţia centurii Suceava.

Despăgubirile suplimentare survin în urma faptului că la momentul promovării actelor normative iniţiale nu erau identificaţi toţi proprietarii în vederea stabilirii sumei necesare pentru finalizarea exproprierilor.

Lucrările la centura rutieră a municipiului Suceava din E 85, dinspre Fălticeni spre Vama Siret au început în octombrie 2008 la primul pasaj-nod rutier, care va face legătura între E 85 şi varianta ocolitoare.

Licitaţia pentru execuţia rutei ocolitoare a municipiului Suceava a fost câştigată de firma SCCF Colas Iaşi, iar finanţarea lucrărilor, în valoare de 131,153 de milioane de lei a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Drumul ocolitor va avea o lungime de 13,2 km, o lăţime a platformei de 11 metri, viteza minimă de proiectare fiind de 80 de km/h.

Această lucrare cuprinde trei viaducte, cinci poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere.


Intră acum și în grupul de