Primarul Ion Lungu acceptă, la cererea CJ Suceava, modernizarea parcării de la Cetatea de Scaun, cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, propune Consiliului Local Suceava să accepte încheierea unui acord de asociere cu Consiliul Județean Suceava în vederea modernizării parcării de la Cetatea de Scaun a Sucevei care a fost amenajată, parțial, cu piatră concasată.

Parcarea este pe terenuri aparținând Consiliului Județean Suceava- 9.769 mp și a Consiliul Local Suceava-5.060 mp.

Prin asociere, Consiliul Județean Suceava pune la dispoziție suprafața de 9.769 mp, iar Consiliul Local terenul  în suprafață de 5.060 mp, va reamenaja parcarea publică și va achita contravaloarea lucrărilor necesare pentru reamenajare.

Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu a transmis conducerii Primăriei Suceava o propunere de asociere în vederea amenajării parcării de la Cetatea  de Scaun a Sucevei, arătând că acest obiectiv,  alături de Muzeul Satului Bucovinean reprezintă principalele obiective turistice din municipiul Suceava, având anual circa 200.000 de vizitatori.

El amintește că parcarea de la Cetatea de Scaun a fost amenajată cu piatră concasata prin proiectul „Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei”, necesitând ulterior, lunar, lucrări de reparații, realizate de Muzeul Național al Bucovinei, entitate subordonată Consiliului Județean Suceava, care se finanțează din subvenții alocate din bugetul județului și din venituri proprii.

„Ca atare, având în vedere faptul că municipiul Suceava este proprietarul unei părți din suprafața de teren aferentă parcării și ținând cont de faptul că a avut calitatea de asociat, alături de județul Suceava, în cadrul Proiectului „Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei și a zonei de protecție a acesteia”, vă adresăm rugămintea de a analiza posibilitatea realizării lucrărilor de reamenajare și modernizare a parcării mari a Cetății de Scaun a Sucevei, lucrare care ar conduce la creșterea confortului cetățenilor din municipiu, dar și a turiștilor care vizitează aceste obiective”, arată Cristinel Crețu.

News Bucovina a atenționat de mai multe ori că zona de parcare din apropierea celui mai vizitat obiectiv turistic din municipiul Suceava va trebui amenajată.

Dezastrul de la Cetatea de Scaun a Sucevei – am rămas siderați!

Dezastrul de la Cetatea de Scaun a Sucevei – am rămas siderați! Analiza de Seară de la punctul zero al turismului din municipiul Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 16 iulie 2021

Intră acum și în grupul de