Consilierii USR suceveni se opun desființării terenului de sport de la Școala nr. 1 și propun demolarea garajelor pentru construcția unei grădinițe: Putem folosi armonios mediul construit existent, putem să îl transformăm în mod pozitiv, fără să adăugăm orbește clădiri noi, de dragul investiției


Intră acum și în grupul de
Soluția propusă de consilierii locali USR Suceava

Consilierii USR din Consiliul Local Suceava au transmis, marți, că se opun desființării terenului de sport al Școlii gimnaziale nr. 1, acest proiect urmând să fie discutat, miercuri, în ședința de Consiliu Local.

Potrivit consilierilor locali USR Suceava este absolut necesară investiția pentru o grădiniță nouă, dar că ei propun alocarea unei suprafețe mai generoase suplimentară celor 606 mp solicitați de către proiectant. „Avem nevoie de minim 1000 mp pentru construirea viitoarei grădinițe. Astfel, putem păstra terenul de sport existent, fără a micșora suprafața lui”, se arată în propunerea USR.
Consilierii USR propun demolarea garajelor existente în cei 1000 mp astfel ca întreaga zonă să fie destinată edificării viitoarei grădinițe și organizării accesului facil către obiectiv.
„Propunem gazonarea cu gazon natural a terenului de sport exterior pentru asigurarea necesarului de spatii verzi. Propunem închiderea curții interioare cu suprafață vitrată (acoperiș transparent), transformarea curții interioare în sală de sport(nu este necesară o clădire separată adițională)”, se mai arată în comunicat.

Consilierii locali USR Suceava mai susțin și reorganizarea mansardei odată cu modificarea acoperișului, apreciind că se pot crea noi spații de învățământ, laboratoare, iar închiderea perimetrului cu un corp de clădire va asigura vestiare si laboratoare.
„Putem folosi armonios mediul construit existent, putem să îl transformăm în mod pozitiv, fără să adăugăm orbește clădiri noi, de dragul investiției. Nu putem renunța atât de ușor la spațiile exterioare destinate sportului, mai ales în cazul copiilor”, menționează consilierii USR Suceava.
Aceștia mai arată că pot exista și idei mult mai bune sau mai proaste și că de aceea ei cred că pentru fiecare investiție majoră se impune organizarea unui concurs de soluții de arhitectură/urbanism, asigurându-se astfel că banul public este cheltuit pentru punerea în operă a celui mai bun proiect.


Intră acum și în grupul de