Gheorghe Flutur anunță parteneriat cu județul Botoșani pentru drumul expres Suceava-Botoșani, pentru reabilitarea DN 29 A, finalizarea podului de la Talpa și clusterul de biotehnologie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, miercuri, o întâlnire, la Botoșani, cu președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, cu care a discutat despre încheierea unui parteneriat Suceava-Botoșani pentru mai multe proiecte comune.

„Am discutat despre colaborarea dintre județele noastre pe mai multe domenii. Astfel, în prima ședință de Consiliu Județean vom introduce pe ordinea de zi un parteneriat pentru realizarea drumului de mare viteză Suceava-Botoșani cu legătură și la A 7, proiect inclus și în Programul de Guvernare și în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030”, a spus Flutur.

El a precizat că drumul va avea  26 de kilometri, iar costul estimativ este de 148 de milioane de euro.

Gheorghe Flutur a arătat că intenția celor două județe este să facă acest drum prin CNAIR, iar Consiliile județene să plătească studiul de fezabilitate care să fie apoi decontat prin POIM.

El a mai spus că vor fi invitate în asociere pentru realizarea acestui drum expres și primăriile municipiilor reședință de județ Suceava și Botoșani.

„Prin realizarea acestui drum se va scurta durata de deplasare, se va face o legătură mai bună cu Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Este o investiție care va conduce la dezvoltarea zonei”, a spus Flutur.

Totodată, el a spus că a propus ca și CJ Botoșani să facă parte din asocierea clusterului de biotehnologie în care sunt deja asociate Camerele de comerț din cele două județe, primăriile reședință de județ, USV și agenți economici din cele două județe.

El a mai menționat că CJ Suceava a demarat procedurile pentru finanțarea unui terminal cargo la aeroport și că se dorește astfel punerea în valoare a industriei alimentare, a industriei ușoare și a altor resurse din cele două județe.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre reabilitarea DN 29 A Suceava-Adâncata-Zvoriștea-Dorohoi-Darabani ce va consta în lărgirea și consolidarea drumului în vederea asigurării legăturilor punctelor de trecere a frontieră Racovăț și Rădăuți Prut către viitoarea autostradă A 7.

În ceea ce privește podul de peste râul Siret de la Zamostea-Talpa, Flutur a spus că CJ Suceava are prevăzută în acest an finanțarea unei expertize tehnice a stării construcției existente pentru că a trecut foarte mult timp de când lucrările au fost întrerupte și că urmează apoi să fie făcut un studiu de fezabilitate, iar prin contribuția în părți egale a fiecărui județ să fie finalizat acest pod.

O echipă coordonată de vicepreședinții de resort și administratorii publici vor elabora documentele de parteneriat și, în decurs de o săptămână, urmează să fie prezentată o primă variantă a protocolului de asociere urmând ca apoi să fie discutat și aprobat de cele două Consilii județene.


Intră acum și în grupul de