Intră acum și în grupul de
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat, miercuri, într-o declarație de presă, principalele obiective de investiții care sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2022 și care urmează să fie adoptat, joi, de Consiliul Local Suceava.
„Avem și în acest an un buget al dezvoltării cu investiții propuse de 262 de milioane de lei, respectiv 52 de milioane de euro”, a spus primarul.
Primarul Ion Lungu a prezentat principalele 40 de investiții ce vor fi finanțate în acest an de la bugetul local.
Cea mai mare investiție, pentru care se alocă 15 milioane de lei este cea prin care se vor asigura alimentarea cu energie termică și realizarea de instalații de încălzire în Bazarul Suceava.
A doua investiție ca valoare este cea a Roții Panoramice ce va fi amplasată pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei și pentru care se alocă suma de 6,2 milioane de lei.
O investiție de 5,2 milioane de lei va fi cea de finalizare și punere în funcțiune a Grădiniței nr. 4 de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și extindere cu un corp nou.
Câte 5 milioane de lei vor fi alocați pentru ruta alternativă de acces în Cartierul Europa și Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 10.
Pentru lucrări la ruta alternativă Suceava-Botoșani de la intersecția Traian Vuia cu Calea Obcinilor până la Podul Unirii se alocă în acest an suma de 3,3 milioane de lei.
În bugetul pentru anul 2022 sunt alocați câte 3 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Mărășești, pentru lucrări de cadastru imobiliar-edilitar și pentru instalarea unei fântâni arteziene muzicale în Zona de Agrement Tătărași.
Alți 2,8 milioane de lei vor fi asigurați pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a Pieței Mici cu hală și parcare subterană, 2,5 milioane de lei vor fi pentru finalizarea lucrărilor la Ștrandul Ițcani, iar 2,1 milioane de lei pentru reabilitare termică a unor blocuri.
Câte 2 milioane de lei vor fi alocați pentru modernizarea străzilor Dobrilă Eugen și Ștefan Luchian, pentru parcare pe strada Ion Vodă Viteazul și pentru modernizarea locurilor de joacă și acoperirea lor cu amortizoare, dar și pentru hală lactate în Piața Mică și pentru prima etapă a reabilitării sistemului de termoficare.
Tot în bugetul anului 2022 sunt prevăzuți câte 1,8 milioane de lei pentru modernizarea străzii Emil Cioran și pentru canalizarea menajeră pe strada Ștrandului.
În bugetul acestui an se alocă 1,6 milioane de lei pentru stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, iar 1,44 milioane de lei vor merge spre mansardarea clădirii Școlii gimnaziale nr. 8.
Câte un milion de lei vor fi alocați pentru cinci proiecte, respectiv Centrul de Documentare CN „Petru Rareș”, rețea de gaz natural în Burdujeni și Cartierul Tineretului, modernizarea extinderii cimitirului Pacea, reabilitare și modernizare CMJ Suceava și amenajarea de parcări de reședință.
Sume între 700.000 și 300.000 de lei vor fi asigurate pentru modernizare extensie Aleea Jupiter, consolidare versant vestic la iazul 2 al Zonei de Agrement Tărărași, modernizarea străzilor Crângului, Dragomirna și Vasile Lupu, pod peste pârâul Cetății la ruta alternativă Suceava-Botoșani, lucrări de alimentare cu energie electrică la stații de încărcare a autobuzelor și pentru Sala Polivalentă, sistem antiefracție la Școala „Ion Creangă”, reamenajarea terenului de sport și a curții interioare la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, mobilier laborator la CN „Ștefan cel Mare”, reabilitare acoperiș cămin-internat Colegiul „Samuil Isopescu” și pentru sera floricolă.
Intră acum și în grupul de