Intră acum și în grupul de
Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, joi, într-o conferință de presă legată de incendiul de la unitatea spitalicească din noaptea de miercuri spre joi că mobilizarea atât a personalului medical cât și a colegilor din departamentul ISU au făcut ca în acest eveniment să nu fie victime.
„Niciun pacient din SJU Suceava nu a avut viața pusă în pericol”, a spus Calancea.
El a spus că în cazul acestui incendiu cadrele medicale s-au coordonat și au acționat conform instruirilor pe care le fac periodic.
„Am reușit să evacuăm 329 de pacienți de la etajele 5-9 la etajele inferioare. Niciun pacient nu a fost scos afară din spital. Pacienții au fost în siguranță. Cei imobilizați au fost transferați și transportați în cea mai mare siguranță”, a spus Calancea.
El a recunoscut că a fost speriat pentru că Secția de Ginecologie este în apropierea Maternității și că au fost evacuați 107 copii evacuați dintre care 57 de copii din secția de Neonatologie.
„Suntem bucuroși că lucrurile s-au desfășurat și evoluat foarte bine. Vom fi în continuare vigilenți. Ne vom da interesul ca pacienții SJU Suceava să fie în cea mai mare siguranță și să beneficieze de un act medical de calitate”, a spus dr. Calancea.
Managerul SJU Suceava a precizat că în momentul incendiului nu era niciun pacient în acel salon.
„Au fost pacienți în cursul zilei, în timpul incendiului nu erau pacienți în salon, ei erau externați”, a spus Calancea.
El a arătat că se va verifica cine a uitat în funcțiune respectivul ventilator din baia din salonul 8 de la care s-a generat incendiul.
„Activitatea secției de ginecologie nu este afectată, ea este relocată și activitatea continuă. Spitalul are 1200 de paturi și noi funcționăm cu 550-600 de pacienți și avem alte secții care au putut sprijini Secția de Obstetrică-Ginecologie astfel încât secția să-și desfășoare activitatea în bune condiții”, a spus Calancea care a apreciat că în câteva zile speră ca secția să revină la normal.
El a menționat că va trebuie să fie și mai vigilent decât a fost până acum.
„Trebuie să verificăm toate aceste lucruri, cum lasă pacientul salonul când se externează sau în urma curățeniei. Sunt cumuli de factori care pot să ducă la un eveniment nefericit. Vom verifica, vom fi și mai vigilenți decât am fost până acum pentru a preîntâmpina orice alt eveniment de acest gen”, a declarat Calancea.
Intră acum și în grupul de