Intră acum și în grupul de
Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi, în unanimitate încheierea unui acord cu Consiliul Județean Botoșani și cu Consiliile Locale ale municipiilor Suceava și Botoșani și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru construcția drumului expres Suceava-Botoșani, urmând ca pentru execuția drumului de 26 de kilometri în valoare de 124 de milioane de euro să fie semnat un nou acord.
Președintele Gheorghe Flutur a spus că a purtat discuții cu Ministerul Transporturilor în privința acestui drum expres și că CNAIR a dat acordul și a venit recent acordul și de la minister.
El a explicat că acest drum a fost inclus în Planul Investițional al Ministerului Transporturilor.
„Ne-am luptat mult să fie inclus pentru că zona Sucevei a tot fost tăiată”, a spus Flutur care a menționat că tot trecea drumul în documentele guvernamentale, dar nu se mai regăsea la publicarea acestora.
În această situație a rugat-o pe președintele CJ Botoșani să se solidarizeze pentru acest drum și să îl facă împreună.
„Mai întâi vom face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, după care vom depune documentația de execuție. Cred că nu trebuie să ne temem pentru că am văzut și gândirea Guvernului: dați autorităților să-și facă drumuri expres, centuri ocolitoare că nu poate face centrul tot”, a spus Flutur care a menționat că va mai fi făcut un protocol pentru execuție.
El a arătat că studiul de fezabilitate și proiectarea vor fi făcute cu banii CNAIR din programul pe transporturi, iar execuția pe fonduri structurale 2021-2027.
„Va trebui să ne luptăm și pentru Autostrada Nordului că este și lege. Prelungirea ei de la Botoșani-Suceava-Vatra Dornei este o legătură est-vest extrem de importantă”, a spus Flutur.
Președintele CJ Suceava a subliniat importanța realizării acestei legături rapide între Suceava și Botoșani prin care se va crea un pol de dezvoltare în această parte a țării.
Potrivit acestuia municipiile Suceava și Botoșani cu localitățile din împrejurimi au cam 300.000 de locuitori, cam cât municipiul Iași și că dacă va exista înțelepciune, acest pol pe partea de nord-est va ar putea facilita atragerea de investitori.
„Pe principiul acesta merge și Galați-Brăila și Timișoara-Arad și am spus să facem noi acest proiect”, a arătat Flutur.
Totodată, el a mai declarat că CJ Botoșani va intra în clusterul pe industrie alimentară de la Aeroportul Suceava și a propus celor din Botoșani să facă împreună și un cluster pe industria ușoară pentru că cei din Botoșani au multe asemenea fabrici, și că sunt și în Suceava și pe încălțăminte.
Flutur a mai propus ca cele două județe să facă și un cluster pe sănătate să și să asocieze spitalele.
Intră acum și în grupul de