Intră acum și în grupul de
Poliția Județeană Suceava a anunțat, joi, că zilnic, 25 de echipaje de poliţie rutieră dar și polițiști de ordine publică din cadrul IPJ Suceava și a subunităților de poliție desfășoară activități de prevenire a evenimentelor rutiere generate de oboseala la volan.
De asemenea, la activitățile informative și preventive participă și polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar și voluntari vorbitori de limbă ucraineană.
Potrivit sursei citate, sunt organizate puncte fixe pe principalele artere de deplasare de pe raza județului (DN 2, DN2E, DN17 dar și pe alte segmente de drum) și în colaborare cu unități de alimentație publică au fost identificate parcări și zone de refugiu unde șoferii aflați în tranzit să aibă posibilitatea să se odihnească.
Poliția Județeană Suceava menționează că o atenție deosebită s-a acordat șoferilor din Republica Ucraina în condițiile consumului psihic și fizic la care au fost supuși, riscul de oboaseală și surmenaj fiind unul crescut și generând un risc rutier ridicat pentru familiile lor greu-încercate dar și pentru ceilalți participanți la trafic.
Astfel, pentru a reduce riscul producerii de accidente de circulație, au fost stabilite locuri de parcare pentru șoferii ucraineni, unde agenții de poliție îi îndrumă să servească un ceai cald, o cafea, o gustare, sau dacă au nevoie de cazare.
Parcările convenite sunt: pe DN 17, la intrare în Gura Humorului, parcare “Rubin”, interval orar 06:00 – 14:00, la Câmpulung Moldovenesc, parcare „24 h”, vis-a-vis de Popas “La Baciu”, interval orar 14:00 – 22:00, după Vatra Dornei, parcare „Autoturist”, interval orar 22:00 – 06:00, și pe DN 2, după Fălticeni, parcare „Cannay”, interval orar 07:00 – 10:00 și 16:00 -19:00.
„Recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să manifeste responsabilitate maximă și să țină seama de sfaturile polițiștilor:
• Conștientizați nivelul oboselii la volan resimțit și nu vă mai continuați deplasarea decât după o pauză de odihnă, respectiv o scurtă repriză de somn de minimum 15 minute;
• Faceți opriri pentru odihnă ca, după pacurgerea a minimum 100 de km, să includeți opriri pentru odihnă;
• Evitați să conduceți autovehicolul pentru o perioadă mai mare de 8 ore/zi;
• Planificați-vă judicios traseele pe care le intenționați să le parcurgeți;
Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare pentru a veni în sprijinul participanților la trafic și a conștientiza necesitatea importanța respectării normelor rutiere!”, a transmis Poliția Județeană Suceava.
Intră acum și în grupul de