Intră acum și în grupul de
Pentru a veni în sprijinul eforturilor umanitare din țară, Fundația Regală Margareta a României a anunțat, marți, că extinde proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI, în perioada martie – iunie 2022.
Astfel, o rețea de servicii sociale și de suport, formată din companii partenere, grupuri de inițiativă și organizațiile non-guvernamentale vor fi implicate pentru a oferi sprijin imediat și pe termen mediu refugiaților din Ucraina.
De asemenea, Fundația Regală Margareta a României va asigura cazare, servicii și consiliere socială refugiaților sosiți în București, în mod prioritar pentru mame, copii și bunici.
Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI a fost lansat de Fundația Regală Margareta a României în data de 2 martie 2022, atunci când familii cu copii fugeau din calea războiului spre țara noastră.
Peste 160 persoane refugiate care au ajuns în București au primit un sprjin concret și imediat prin intermediul Fundației – cazare într-o unitate hotelieră parteneră, trei mese calde pe zi, consiliere socială, transport sau transferuri la autogară sau aeroport și asistență în funcție de nevoile specifice fiecărei familii. O parte dintre refugiați au continuat drumul spre alte țări sau au găsit soluții pe termen lung. În prezent, 70 de persoane refugiate sunt cazate la Casa Siqua, jumătate fiind copii, și beneficiază de sprijin practic personalizat, de activități educative sau recreative organizate pentru copii și de îndrumare permanentă spre resursele ce apar zilnic pentru ei, inclusiv oportunități pentru online schooling, servicii medicale sau alte servicii necesare.
Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI își extinde acum zona de sprijin și prin granturi oferite ONG-urilor care desfășoară intervenții imediate la frontieră sau a celor care implementează activități, și în alte zone din țară, de susținere a nevoilor urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina. Finanțarea este oferită în funcție de numărul beneficiarilor, tipul de intervenții și perioada de implementare a sprijinului concret pentru refugiați. Grantul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI acordat ONG-urilor are la bază valorile comun împărtășite cu partenerii și susținătorii proiectului – solidaritate, generozitate, integritate și puterea exemplului.
Activitățile în sprijinul familiilor cu copii refugiate în România vizează:
Asigurarea unor servicii de bază – cazare în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiați/puncte de tranzit pentru persoanele care tranzitează sau se stabilesc în România; mese calde în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiați; transport sau transferuri în regie proprie/facilitarea prin intermediari sau transportatori; sprijin medical în regie proprie/facilitarea sprijinului medical.
Sprijin material direct în centrele de cazare/la punctele de tranzit pentru refugiați – produse alimentare sau pachete cu alimente, hrană; produse de igienă personală și sanitare igienico-sanitare; îmbrăcăminte, jucării, rechizite; echipamente necesare pentru susținerea activităților din centre de cazare/puncte de tranzit.
Consiliere și asistență pentru refugiați – asistență de diverse tipuri pentru copii; consiliere juridică pentru obținerea documentelor necesare sau ajutoarelor de stat; consiliere socială pentru integrarea persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă România; alte activități de sprijin, în funcție de nevoile specifice identificate de ONG-uri.
Contribuțiile pentru proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI pot fi realizate de donatori, companii și alți finanțatori care vor să participe la aceste eforturi umanitare, prin:
donație online pe website-ul https://www.frmr.ro/ajutor-pentru-refugiati
sponsorizări în contul RO77 BACX 0000 0001 2931 2250
donații în produse și servicii din categoria celor enumerate
Până la această dată s-au alăturat proiectului AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI donatori individuali și companii precum Casa Siqua, SC Johnson Wax, Hochland România, Gino Rossi, Elefant.ro, Biocrop, Mega Image, Albalact, Negro 2000, Lăptăria cu Caimac.
De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.
Intră acum și în grupul de