Intră acum și în grupul de
În urma licitaţiilor ce vor fi organizate la sfârşitul lunii viitoare, vor fi desemnate cele două firme care să înfiinţeze o nouă societate de termoficare în municipiu, respectiv să concesioneze activitatea Termica SA Suceava.
Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, municipalitatea suceveană va selecta, la licitaţia din 25 noiembrie, o firmă în vederea unui parteneriat pentru construcţia unei centrale termice de cogenerare dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, urmând ca Termica SA să participe cu instalaţiile de utilităţi, iar municipalitatea cu terenul.
Condiţia de eligibilitate constă în preţul gigacaloriei la ieşirea din centrală, capacitatea de producţie de 10 Gcal/oră în perioada de vară şi de 100 Gcal/oră în perioada de iarnă şi dovada că va avea combustibili, gaze naturale sau biomasă, pentru funcţionare pe o perioadă de zece ani.
Lungu a menţionat că informal câteva zeci de firme şi-au exprimat intenţia de a participa la această licitaţie. El a mai spus că în ceea ce priveşte actuala centrală electro termică a Termica SA, licitaţia în vederea concesionării acesteia va fi organizată în 29 noiembrie 2010.
Potrivit lui Lungu, pentru concesionarea centralei electro-termice actuale eventualul investitor trebuie să se angajeze că va face investiţii în retehnologizare în vederea producerii de energie electrică în principal în valoare de minim 30 de milioane de euro în următorii doi ani, iar costurile de conformare pe mediu se ridică la 20 de milioane de euro.
Unul dintre potenţialii investitori la Termica SA Suceava ar putea fi Hidroelectrica.
Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.
Intră acum și în grupul de